Music in a box in Sint-Niklaaskerk 

PELT – De Neerpeltse beiaard wordt elke zaterdag live bespeeld van 11 tot 12u. Deze zomer verrassen we het publiek vier keer met een bijzonder combinatie-concert, waarbij de beiaard samen klinkt met andere instrumenten. De muzikanten klimmen tot net boven de klokken en spelen van daaruit. De instrumenten worden boven in de toren versterkt en klinken samen met de beiaard door de galmgaten over Pelt heen. Het eerste combinatie-concert gaat door op 18 juni van 11.00 tot 12.00 uur. De Peltse beiaardier Jan Verheyen experimenteert al enkele jaren met de combinatie tussen live beiaard spelen samen met opgenomen elektronische muziek. Jan stelt zijn eigen werk voor, aangevuld met enkele covers van bekende hits van vroeger en nu. Zo hoort u de beiaard ook eens anders!

Foto Jan Verheyen