Slootjesdag IVN Weert bij De IJzeren Man

WEERT – Op zondag 12 juni organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Misschien vind je wel een waterschorpioen of een staafwants. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot? Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. De waarnemingen kunnen op een kaart ingevuld worden. Daarna kunnen ze thuis doorgegeven worden op de website van www.waterdiertjes.nl. Daarmee help je mee aan kennis over de waterkwaliteit van slootjes.

Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie.

Praktische informatie:

Deelname aan Slootjesdag is gratis

Wil je deelnemen aan de Slootjesdag op 12 juni in Weert? Meld je dan vooraf per mail aan bij Toos Kunnen mailadres: website@ivnweert o.v.v. Slootjesdag. Aanmelden kan tot zondag 12 juni 10.00 uur. Vermeld bij de aanmelding de naam en het aantal personen. Maak een keuze voor een van de 2 tijdsblokken. Deze beginnen om resp. 13.00 u., en 15.30 u.. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

Bij het trefpunt NMC De IJzeren Man worden om 13.00 u. resp. 14.30 u. de materialen uitgereikt, die nodig zijn voor het onderzoek. Daarna ga je onder begeleiding van een gids naar de schepplek en kun je aan de slag.