Drumband Kempenbloei: Kampioen der Lage Landen 

HAMONT – Afgelopen weekend stond het centrum van Hamont volledig in het teken van de Internationale Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden. Met op zaterdagavond een schitterende editie van de Taptoe met veel showelementen, op zondag jammer genoeg veel regenbuien, maar op Pinkstermaandag kon er weer genoten worden van een dag vol muziek en verbroedering én droog weer.  

De Taptoe zorgde zaterdagavond, net als voorgaande edities, voor veel kijklustigen. De tribunes waren goed gevuld voor de spectaculaire shows en Mars optredens die de korpsen hadden voorbereid. Op zondag gingen de Marswedstrijden van start, met 30 optredens van ongeveer 25 korpsen over de 2 wedstrijddagen heen. Jammer genoeg moest het programma onderbroken worden vanwege flinke regenval.  Twee optredens werden uitgesteld en ingeschoven in het programma van maandag, maar er waren ook twee korpsen die absoluut wilden optreden voor de jury aangezien ze hier geen latere kans toe hadden. Secretaris Guy Joosten: “We hebben veel respect en bewondering voor de twee korpsen die in de stromende regen hebben opgetreden voor de jury.” Maandag waren de weergoden het evenement wel goed gezind en er werd een kwalitatief hoogstaand programma neergezet. De derby tussen de drumband van het Achelse Kempenbloei en die van Sint Huibrechts-Lille bleek een echte nagelbijter. Het was uiteindelijk de drumband van de Kon. Fanfare Kempenbloei Achel die met een minimaal verschil van slechts 0,70 punten de titel van Kampioen der Lage Landen in ontvangst mocht nemen, met de hoogste score over twee dagen, namelijk 94,90%.  En er waren nog felicitaties, want Jan Peeters werd door de organisatie hartelijk bedankt voor zijn vele bijdragen aan dit evenement. Jan zetelde namelijk maar liefst tien edities lang in de internationale jury, waarvan vijf als juryvoorzitter. Guy: “We kijken terug op een succesvolle editie, ondanks de uitdagingen die op ons pad kwamen. Het was mooi om te zien hoe de korpsen ervan genoten om eindelijk weer deel te nemen aan een concours. Het is fijn om de unieke sfeer die deze wedstrijd naar Hamont brengt, weer te beleven. En na de zomerperiode staat de eerste vergadering voor de editie in 2024 al op het programma!” Voor de volledige uitslagen kijk op https://marsenshow.be/nl/wedstrijden/uitslagen