sv Budel in nacompetitie ondanks ruime zege op SBC 3-0 

BUDEL – sv Budel kan zich opmaken voor de nacompetitie. SBC werd wel met 3-0 verslagen maar omdat Wilhelmina Boys ook won (4-3), is Budel toch veroordeeld om nacompetitie te gaan spelen. sv Budel zal in de tweede ronde instromen. 

Tegen SBC heeft Budel in ieder geval zelfvertrouwen opgedaan. sv Budel speelde een prima wedstrijd met best veel kansen en won dikverdiend met 3-0. In de 10e minuut was er de eerste dreiging van Budel, maar het schot van Youri Bogers ging via de binnenkant paal naast. Budel bleef dreigend en kwam verdiend op voorsprong. Rik Bogers kon binnentikken na een voorzet van Thijs van Geldorp. Net voor rust waren er nog twee mooie kansen voor Budel, maar schoten van Youri (zijnet) en Rik (over) hadden beter verdiend. 

Na rust zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld. Budel bleef goed druk zetten en SBC kon geen één kans creëren. In de 58e minuut was er een lange bal van achteruit, Youri won

het kopduel van zijn tegenstander en kon alleen op de keeper afgaan. Dat kansje liet hij niet onbenut: 2-0. In de 81e minuut nam Youri snel een vrije trap op Stef v.d. Kruijs en zijn voorzet werd door Jelle Martens in de kruising gekopt. Daarna mocht Cody van Rooy invallen, maar na een minuut viel hij ook alweer uit na blessure aan zijn enkel. Hij werd vervangen door Steef Vasen. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning. Met de inzet en het aantal kansen wat Budel gecreëerd heeft mag Budel met zelfvertrouwen de strijd aangaan met de tegenstanders. Succes alvast boys! Het volledige schema van de nacompetitie is terug te vinden op www.svbudel.nl

Onderschrift foto: sv Budel werd in de laatste wedstrijd van de competitie gesteund door de Budelse supporters.