Biljartkring Cranendonck…BVM 2 Kampioen Teams 2021 – 2022

CRANENDONCK – In totaal 14 deelnemende teams namen het tegen elkaar op in een competitie over 25 ronden. Het bleef gedurende de gehele competitie zeer spannend waarbij vooral de teams  BVM 3, BVM 2, Het Wapen van Budel 1 en De Wielerbaan in de top van de ranglijst te vinden waren en qua scores zeer dicht bij elkaar bleven zoals ook in de einduitslag tot uiting komt. Tot aan de allerlaatste ronde maakten bovengenoemde teams allen nog kans om met de hoogste eer te gaan strijken. Vanaf ronde 6 t/m ronde 24 slaagde BVM 3 er steeds weer in om de concurrentie op afstand te houden, zij het met een nipt verschil. De allerlaatste ronde zou dan ook beslissend worden voor het kampioenschap en de spanning was dan ook om te snijden. BVM 2 slaagde erin om tijdens deze laatste en beslissende ronde op gelijke hoogte te komen met BVM 3. Hierdoor nam de spanning alleen nog maar toe want nu stond er plots een barragewedstrijd op het programma. Ook deze barrage had het in zich want met een uitslag van 29–29 eindigde ook deze barrage in gelijk spel mede door een zeer sterk optreden van Ronnie Maas die in de laatste partij een relatief moyenne van ruim 143% liet noteren. Om een beslissing te forceren moest nu iedere speler de zogenaamde Acquitstoot maken. Dit werd uiteindelijk gewonnen door BVM 2 met 3 tegen 1. Hierdoor werd BVM 2 gekroond tot Teamkampioen 2021 – 2022. Over het hele seizoen behaalden zij een aanzienlijk gemiddelde van 11,6 punten per gespeelde partij. Mede door de spannende ontknoping kan de Biljartkring Cranendonck terugkijken op een zeer geslaagde en spannende competitie. Via HAC Weekblad wil de organisatie de spelers van BVM 2 van harte feliciteren met het behalen van dit zwaar bevochten teamkampioenschap 2021 – 2022. Zie de sportuitslagen voor de complete eindstand van de teamcompetitie.

V.l.n.r. Harry Geilenkirchen, Niek Damen, Harry Verhagen, Tonnie Clement