JM 14 nu ook Belgisch kampioen ! 

PELT – De Hall Omnisports de Visé was afgelopen weekend  de plaats waar de twee beste J14-ploegen van het land het tegen elkaar opnamen. Kraainem versus Sporting Pelt. Klaar voor een thriller. Sporting moest het alvast niet alleen doen. De tribune kleurde immers rood-wit. De massaal opgekomen supporters hadden niet op een sjaal, vlag of trom gekeken. Een kolkende en oorverdovende Arena was een understatement.

Direct nadat de wedstrijd op gang gefloten werd, lag een goede tussenkomst al aan de basis van de eerste goal.  Door op scherp en dat al na 20 seconden. Niet gekweld door zenuwen – zo leek het toch – stoomde Sporting door.  Sporting liep uit tot 2-5. Beide ploegen hielden er een moordend tempo op na. Het publiek genoot. Maar was dat vol te houden? Het leek er niet op, want minder alerte momenten deden de tegenstander meer in de match komen. Toch bleef verschil bleef 3 doelpunten, 4-7, 5-8. Voor elke centimeter werd gevochten. Kraainem gooide vooral lengte in de strijd, maar daar wist Thiebe wel raad mee. Het werd een spannende helft. De ruststand was 11-13.  In de tweede helft bleef de voorsprong 2 doelpunten. 14-16, 15-17. Mede met dank aan De Muur (a.k.a. Robbe). Hij hield de netten schoon met o.a. met een kniezwengel waar Kate Ryan enkel maar van kan dromen. Daarna werd het verschil 4 doelpunten: 15-19. Kraainem kwam weer terug en Sporting liep weer uit: 22-25 met nog even te gaan. Uiteindelijk eindigt het in 23-26 en mag Sporting Pelt zich Belgisch kampioen noemen Wat een prestatie! Proficiat!