Koningschieten

BUDEL – Na een paar jaar wachten konden we eindelijk het gezellige koning schieten weer organiseren. Vanaf 13.00 uur liep het mooie terras van De Schut onder een fijn zonnetje weer vol. Inschrijving en volgorde van de schutters werd door Jan van Hunsel in gang gezet en na controle van ID kon de strijd om de vogel beginnen. De eerste splinters van de vogel vlogen eraf en na een uurtje wist Anne met een welgemikt schot de kop eraf te schieten.  Tegen 16.00 uur wist Jan het kapot geschoten lijfje omlaag te halen. Hoera de nieuwe koning was bekend in de persoon van Jan Meeuwissen! Felicitaties, bloemen en applaus nam hij trots in ontvangst. Intussen dreven de lekkere barbecue-luchten over het terras en konden we allemaal gebruik gaan maken van het goed verzorgde barbecue-buffet. Hoe gezellig kan het zijn? Er maakten nog maar weinig mensen aanstalten om te gaan, maar zo tegen 17.30 uur gingen de eersten huiswaarts. Degenen die nog bleven, schoven stoelen en tafels in een grote kring bij elkaar en gezien de goede zin en lekkere wijntjes zag het er naar uit dat er voorlopig nog geen eind aan kwam. Het werd een steeds vrolijkere boel en het scheelde denk ik maar één wijntje of we hadden iemand die voor beweging voor ouderen ging zorgen. Ondertussen (de wijntjes deden hun werk) werd er zelfs geopperd om met een team aan het volleybaltoernooi deel te nemen onder de naam De Aauw Kneuk. We hadden 6 spelers nodig maar wel 15 tot 20 reserves. Nog een laatste rondje en toen tegen 19.30 uur gingen we toch maar huiswaarts. Dank gaat uit naar de mensen van De Schut die er door hun zorgen er weer een prachtige middag van gemaakt hebben. Jurgen van De Brasser voor de voortreffelijke barbecue en de mensen van ons bestuur die zich weer ingezet hebben dat deze dag weer op rolletjes verliep.

Ingezonden door Jen Compen