Laatste uitvoering Pastta!? in Cantinetheater in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – De Cranendonckse straatmuzikantanten van Brassta en ‘muzikomedianten’ van Duo Vreemd vormen al bijna vijf jaar een bijzondere combinatie. Op vrijdag 17 juni serveren zij in het Cantinetheater in Budel-Dorplein voor het laatst de theatershow ‘Pastta!?’.

Pastta!? is een avondvullende muziektheatervoorstelling waarbij diverse instrumenten, muziekstijlen (jazz, blues, klezmer, ska, funk) en komische acts de revue passeren.

Voor de cabaretgroep Duo Vreemd, bestaande uit Fred ten Hoor uit Nederwetten en Eindhovenaar Ronald Vermijs, is de show in Budel-Dorplein het allerlaatste optreden. Voor ‘Pastta!?’ zochten Ten Hoor en Vermijs de samenwerking op met de Brassta-leden Bart Drent en Eric Smeets uit Budel en Soerendonker Stefan Ras. Dit drietal werkte als lid van de Budelse brassband The Originals al een keer samen met Ten Hoor. Dit ter gelegenheid van een voorstelling voor theatercafé Lexke in gemeenschapshuis De Borgh in Budel.

Budelnaar Jos Prinsen, die ook speelt in de Cranendonckse coverband No Escape, versterkt de gelegenheidsformatie op basgitaar. Drummer Frank van den Broek uit Nuenen complementeert het gezelschap dat in 2017 begon met de repetities voor de avondvullende theatershow.

Op vrijdag 17 juni komt er een einde aan een reeks van tien theatershows. Het liefst hadden de ‘Pastianen’ minstens het dubbele aantal voorstellingen op de planken gebracht, maar onder meer corona gooide roet in het eten. 

“Onze laatste show voor corona was tijdens het openingsweekend van De Borgh in Budel. Een maand later zouden wij in De Smeltkroes in Maarheeze staan en daarna zouden we de regio intrekken. De show in Maarheeze is uiteindelijk drie keer verzet geweest”, vertelt Stefan Ras.

In maart van dit jaar dook het gezelschap opnieuw het theater in. Ras: “We hebben toen ook besloten om er een eind aan te breien. De voorstelling in Maarheeze hebben we bijna twee jaar later ingehaald. Om er weer een beetje terug in te komen hebben we van tevoren een keer of drie gerepeteerd.” Het zevental was na de lange coronastop allerminst vastgeroest. Jos Prinsen: “Het was wonderbaarlijk hoe goed het allemaal meteen weer ging.”

Muziek, komisch theater en interactie met het publiek zijn de hoofdingrediënten van de show Pastta!?. De voorstelling is ondertussen wel een beetje aangepast. Eric Smeets: “Zo hebben we de act over Donald Trump geschrapt, omdat die inmiddels wel heel erg achterhaald is.” Voor mensen die de show al eerder hebben gezien valt er toch nog veel te genieten, aldus Ras: “Veel nummers zijn in de loop der tijd aangepast.” Ook zit er een actueel nummer over het Cantinetheater in de voorstelling.

De theatershow Pastta!? is op vrijdag 17 juni te zien in het Cantinetheater in Budel-Dorplein. De voorstelling begint om 20.15 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 aan de dagkassa. Het Cantinetheater ligt aan de hoofdstraat 80 in Budel-Dorplein. Voor meer info en kaarten: cantinetheater.nl.

Foto Boven links naar rechts: Bart Drent, Stefan Ras, Frank van den Broek, Eric Smeets en Jos Prinsen. Onder: Fred ten Hoor (l) en Ronald Vermijs.