Nomineer een Peltse mantelzorger

PELT – Op 23 juni worden mantelzorgers in heel Vlaanderen in de bloemetjes gezet. De Dag van de Mantelzorg staat in het teken van de stille krachten die dagelijks de zorg voor iemand anders op zich nemen. Ook in Pelt zijn ze met velen. De gemeente roept op om ze te nomineren. Genomineerde Peltse mantelzorgers ontvangen speciaal een kleine attentie van het gemeentebestuur. Heel wat mantelzorgers zijn in de weer om voor een zieke vriend, buur of familielid te zorgen. Dit doen zij door boodschappen rond te brengen, te helpen in het huishouden, telefonisch emotionele steun te bieden en nog veel meer. Dat verdient meer dan een pluim. Daarom doet de gemeente Pelt net zoals vorig jaar een oproep om deze mantelzorgers te nomineren. Zij ontvangen dan een kleine attentie aan huis, in de laatste week van juni. Iedereen die een beroep doet op een mantelzorger of er eentje kent, kan hem of haar nomineren door de naam door te sturen via www.gemeentepelt.be/dagvandemantelzorger De einddatum voor de nominaties is 10 juni. Mensen die graag meer info willen over mantelzorg kunnen terecht bij de Peltse dienstencentra BinnenHOF en Pelle Melle.