AK de Smeltkroes start vrije verkoop voor seizoen ’22-‘23

MAARHEEZE – Op de site van AK de Smeltkroes stonden ze al een tijdje in de startblokken: de cabaret- en muziek voorstellingen voor het seizoen ’22-’23. Maar bestellen was er helaas nog niet bij, om bezoekers van voorstellingen tijdens de afgelopen twee ‘corona-seizoenen’ de kans te geven alvast in te schrijven. Vanaf 20 juni echter is de vrije verkoop gestart, wordt in Cranendonck de brochure huis-aan-huis bezorgd met dit weekblad, en kan iederéén kaarten aanschaffen voor tien geprogrammeerde voorstellingen.

In meerdere opzichten is het theaterseizoen ’22-’23 een bijzondere. Allereerst is dat, omdat er uitsluitend voorstellingen geprogrammeerd zijn die niet eerder ingepland waren, zoals dit afgelopen jaar helaas wél het geval was. De tweede reden die een bijzonder tintje aan dit seizoen geeft, is het feit dat het een lustrumseizoen is. De stichting, opgericht in 1988, organiseert immers voor de 35e keer een reeks aan voorstellingen en exposities. Reden genoeg om aan de gebruikelijk negen voorstellingen een tiende toe te voegen!

Op 24 september opent het seizoen met Beth & Flo, twee pianistes die in “Niet wat je denkt” op zeer humoristische, maar evengoed virtuoze wijze afrekenen met de conventies van de klassieke concertwereld. Annick Boer staat op 15 oktober op de planken. Zij is vooral bekend van haar vele typetjes in o.a. de tv-programma’s “Kanniewaarzijn” en “De TV-Kantine”, maar speelt inmiddels haar tweede avondvullende voorstelling “Deze is nog beter”. Max van den Burg is een Eindhovense cabaretier die op 5 november in “Cultureel Erfgoed” vertelt over zijn omgang met vooruitgang – en hoe die aan hem voorbij lijkt te gaan. Drie weken later verwelkomt Maarheeze De Meisjes met de Wijsje die, getuige de titel “Moerstaal”, met Nederlandse liedjes over taal het genre ‘vocalpop’ inhoud geven. De eerste seizoenshelft sluit men sterk af met Edson da Graça, een naam die vooral onder jongeren een begrip is.

In maart 2023 wordt de draad weer opgepakt met Kees van Amstel, onder andere bekend van het tv-programma “Klikbeet” en als radiocolumnist, maar die ook een avondvullende solovoorstelling heeft, zijn vierde al! De Knock Out Comedy Crew gaat op 1 april een avondje pittige stand-up comedy verzorgen, waarbij De Smeltkroes word omgebouwd tot een comedy club. Drie weken later is het de beurt aan Chris Grem, die een ode brengt aan de ‘guilty pleasure ‘ van miljoenen over de wereld: Neil Diamond. Het seizoen wordt afgesloten met Fabian Franciscus, de autistische cabaretier die van de nood een deugd maakt en zijn absurde kijk op het leven in keiharde humor vertaalt.

En de tiende voorstelling dan? Op 1 oktober speelt het lokale duo Loos Alarm, bestaande uit Stefan den Ouden en Bram van Goch de voorstelling “Onvervulde wensen”. Hierin brengen deze taalvaardige én muzikale mannen al hun materiaal dat zij twee jaar lang noodgedwongen op de plank moesten laten liggen, maar wat nu alsnog met publiek erbij gedeeld mag gaan worden. Een échte ‘kers op de verjaardagstaart’ dus!

Alle kaarten zijn 24/7 online te koop via www.akdesmeltkroes.nl. Ook een abonnement sluit je eenvoudig af, door kaarten te kopen voor vijf voorstellingen of meer; je krijgt dan 10% korting op het totale aanschafbedrag. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om voor een ‘klein’ abonnement van tenminste drie voorstellingen te kiezen, je korting is dan 5%. Alle bestel- én annuleringsvoorwaarden vind je ook terug op de site.

Utrecht. 10–04-2021. Grappige Zaken. Fotografie t.b.v. Grappige Zaken. © COPYRIGHT: VINCENT BOON 2021 © WWW.VINCENTBOON.NL