Hulp nodig bij het aanvragen van de Energietoeslag? Daar helpen we je mee!

CRANENDONCK – De Sociaal Makelaars, de seniorenverenigingen in Cranendonck en Cordaad Welzijn slaan de handen ineen om inwoners uit Cranendonck te helpen met het aanvragen van de Energietoeslag. Dat moet gebeuren voor 31 juli as. Op 30 juni en 14 juli tussen 13.30 en 16.00 uur kunt u hiermee geholpen worden in De Borgh in Budel. 

Sommige mensen ontvangen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven geen aanvraag in te dienen:

Huishoudens met een uitkering van de gemeente (Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz-uitkering) krijgen het bedrag vóór 1 juni 2022 op de bankrekening gestort.

Huishoudens met aanvullende bijstand op de AOW van de Sociale Verzekeringsbank (AIO-uitkering) krijgen het bedrag vóór 1 juli 2022 op de bankrekening gestort. De gemeente krijgt gegevens van de Sociale Verzekeringsbank.

Huishoudens die periodieke bijzondere bijstand en/of de premiebijdrage voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente ontvangen hebben mogelijk ook recht op de energietoeslag. De gegevens van deze personen zijn al bekend bij de gemeente. We kunnen daarmee beoordelen of u recht heeft op de energietoeslag. U zult na deze screening vóór 1 juli 2022 of een betaling ontvangen of een brief van de gemeente dat u niet voor de energietoeslag in aanmerking komt.

In bovenstaande gevallen hoeft u dus zelf geen aanvraag in te dienen.

Maar geldt één van bovenstaande situaties niet voor u en lukt het niet om de aanvraag te doen? Meld u dan aan. Dat kan vanaf 15 juni telefonisch via 0031 495 592553 van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur.