Bisdompenning voor Jo Outjers-van Himbergen

MAARHEEZE – Enkele weken geleden werden in Maarheeze de jubilarissen van 2020 en 2021 in het zonnetje gezet, vanwege hun verdiensten voor kerk en koor gedurende vele jaren. Dit feit kreeg afgelopen zondag nog ’n staartje. Het dames-herenkoor van Gertrudis luisterde de H. Mis muzikaal op. Na afloop van de mis werd mevrouw Jo Outjers-van Himbergen verrast met een extra onderscheiding. Zij is ruim 50 jaar lid van het dameskoor van de Gertrudiskerk en al 45 jaar voorzitter. Ze mag dan ook wel de kartrekker van het koor genoemd worden. Dit is in Den Bosch niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat zij de Bisdompenning (de H.Johannes-Evangelistpenning) uitgereikt kreeg door pastoor Sip.

De penning staat voor het, op bijzondere wijze, verdienstelijk maken voor de kerk in het bisdom.De verdiende onderscheiding werd op 1e pinksterdag uitgereikt