Katia Solodka’s “Stolen Spring” in het Oude Kerkje

MIDDELBEERS – In het weekend van 18 en 19 juni exposeert Katia Solodka uit Oekraïne  in het Oude Kerkje in Middelbeers.

Katia Solodka is een kunstenares uit Oekraïne. Zij is naar Nederland is gevlucht om te ontkomen aan de oorlog in haar land.  Wat volgens Katia het belangrijkst is in haar werk, is vrijheid van meningsuiting en emotionaliteit, niet het object zelf, maar de impressie ervan. De reeks werken die op de tentoonstelling wordt gepresenteerd, is een zeer diepe persoonlijke ervaring van gebeurtenissen die hebben geleid tot veranderingen in het leven van de kunstenaar. “Toen de oorlog begon en we wegens het geweld ons huis verlieten, werd ik overweldigd door emoties. Meestal zijn mijn werken puur abstract, maar deze keer wilde ik bloemen schilderen, felle kleuren van de lente, mijn levendige bloementuin, waarvan ik dit jaar niet van zal kunnen genieten.” Katia haalt haar inspiratie uit emoties en indrukken van de schoonheid van de natuur rondom, die in expressieve kleuren op het doek worden gegoten.

Kunstverkoop voor Giro 555 Oekraïne 

Tijdens de expositie zullen bij binnenkomst van de kerk ook werken tentoongesteld worden van Victoria Deighton, Magda Hermsen, Mark van den Heuvel, Maartje Meerman, Erica Merks, Marc Mulders, Jan Radersma en Cilian Vinke.  Eenieder kan een bod uitbrengen op 1 of meerdere werken. Aan het einde van de tentoonstelling, zondagmiddag 17.00 uur, gaat het werk naar de hoogste bieder. De gehele opbrengst gaat naar giro 555 Samenwerkende hulporganisaties gebruiken het geld voor noden op korte termijn en voor de wederopbouw. Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur, op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is €2,50 (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.

Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje