Luïza uit Letland zoekt een gastgezin in Geldrop of omgeving

GELDROP – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Luïza uit Letland die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Geldrop of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

Uitwisseling naar Nederland 

Luïza doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. 

Wie is Luïza? 

Luïza is een leergierige en enthousiaste, 17-jarige student uit Letland. Het liefst besteed Luïza haar tijd in de natuur en gaat ze wandelen, kanoën, skiën of maakt ze foto’s. Eén van haar hobby’s is koken en tijdens het koken naar een podcast luisteren. Luïza en haar familie vinden het belangrijk om de Letse cultuur te vieren, daarnaast kan ze niet wachten om de Nederlandse cultuur te leren en te vieren: “Mijn doel is om Nederlands te leren en later misschien wel in Nederland studeren. Ook wil ik veel leuke mensen ontmoeten, samen veel herinneringen maken en mijn horizon verbreden!” Leer Luïza beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active