Op bedevaart naar de Witteberg

ACHEL – Na vele jaren is Samana Grote-Heide, weer samen op bedevaart getrokken

Dit jaar kozen wij voor de mooie en vertrouwde kapel aan de Witte Berg in Achel. Wandelend met de rolwagens over het mooie fietspad, de fietsers die een ommetje maakten, en enkele auto’s met leden zodat iedereen kon aansluiten. We stonden tijdens de Mariaviering stil bij de figuur van moeder Maria, die altijd stil en bescheiden op de achtergrond bleef maar dikwijls vergeten wordt. Toch vindt men Maria overal terug in kerken en kapellen en zo ook hier in deze kapel. Veel voorbijgangers houden er even halt om te bidden en een kaarsje te branden. Mensen komen hier met  pijn, zorgen of verdriet, maar zéker ook om te danken .Hier vinden zij troost en rust om verder te kunnen in hun leven.

De Mariaviering was sereen, mooie teksten en er werd flink meegezongen, het deed ons allen deugd. In de Ponyfarm stond een lekker kopje koffie en heerlijke taart te wachten en de gesprekjes tussendoor deden ook echt deugd. Dank aan de inrichters en de helpende handen!