Er staat weer wat te gebeuren bij De Budelse Comedie 

BUDEL – In deze zomerse periode van het jaar zou het meer voor de hand liggen om op een gezellig terrasje te vertoeven dan dat je nu al met een tekstboekje bezig moet zijn voor een stukje toneel dat pas in november opgevoerd zal worden. De ervaring heeft ons geleerd dat dit toch echt een must is. Het gezegde “oefening baart kunst” zal hier zeker op van toepassing zijn. Na de presentatie van het nieuwe stuk is er onder regie van Piet Fransen direct begonnen aan de reeks van zo’n 30 á 35 repetities om straks tijdens de première en vervolg-voorstellingen goed voor de dag te komen. Vorig jaar waren we best wel succesvol met de klucht “What’s Up, James?“ De verwachting is dat we dit ook kunnen zijn met: “Van wie is die string?”. 

In deze kluchtige komedie van Rob van Vliet gaan we zien dat de dames, bij thuiskomst van een weekendje weg, een complete rommel in huis vinden. De heren hebben zich ook vermaakt, dat blijkt wel uit de vele troep én een rode string. Hoe komt dat ding daar, van wie is het? De mannen hebben heel wat uit te leggen maar, zoals in een echte klucht, er zijn nogal wat verwikkelingen. Wat heeft de buurvrouw er mee te maken,…de schoonmaakster, die ingehuurd wordt, ….Van wie is die string?! 

Voorlopig laten we het even zo en komen later hier zeker nog veel uitvoeriger op terug, maar dan bent u in het kort alvast op de hoogte waar het over gaat. De voorstellingen staan gepland op: zaterdag 19, zondag 20 november 2022 in De Borgh te Budel, telkens om 20.00 uur. Op zondag 20 november zal er wederom ook om 14.00 uur een matineevoorstelling zijn. Voor het eerst ook een voorstelling op de woensdagavond. Op 23 november om 20.00 uur zal hiermee de gehele reeks voorstellingen worden afgesloten. Noteer deze data alvast in uw agenda!

Maar zover is het nog niet en zullen we eerst de handjes flink moeten laten wapperen voor het bouwen van een geheel nieuw basisdecor. De plannen lagen er al langer om het oude decor, met sommige elementen van meer dan veertig jaar oud, in z’n geheel te vervangen. De veel te zware decor- elementen hebben zijn tijd gehad en waren allerminst Arbo vriendelijk! Door Corona was het vorig jaar onmogelijk om elders te gaan kijken om ideeën op te doen voor een meer functioneler ultra lichtgewicht decor met als basis een aluminium constructie. De afgelopen weken is de decorploeg druk in de weer geweest met het maken van een definitief ontwerp. De kogel is door de kerk en de plannen zijn goedgekeurd. Het nieuwe decor gaat er komen en Feijen Metaaltechniek uit Maarheeze gaat ons helpen met de constructie en laswerk voor de elementen en frames en zal garant staan voor kwaliteit! Onze eigen mensen gaan de beplating en verdere afwerking ter hand nemen, Een grote investering die het zeker met het oog op de toekomst dubbel en dwars waard zal zijn.

Ons vijftigjarig bestaan zou in 2021 jaar uitbundig gevierd worden, echter door de vele beperkingen is dit vorig jaar tot twee keer toe van de agenda gehaald en tot nader order uitgesteld. Gelukkig is uitstel geen afstel geworden en zullen we toch enige aandacht gaan schenken aan dit jubileum en dat gaan we doen op vrijdag 8 juli a.s. van 19.00 tot 21.00 uur in de Foyer van MFC De Borgh. Tijdens dit jubileum-moment zullen we stil staan bij vijftig jaar Budelse Comedie 1971-2021 en brengen we o.a. ook hulde aan onze jubilarissen. Samen met leden & vrijwilligers, oud leden, genodigde en verder iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt willen we er iets gezelligs van maken. U bent van harte welkom, dus…houd deze datum alvast vrij. In de uitgave van de HAC van 1 juli zullen we uitvoeriger terugkomen op dit jubileum. 

Voor vragen en meer info: debudelsecomedie@lijbrandt.nl