Internationaal bezoek voor Filipijnencomité Pelt

PELT – Het Steunfonds Filipijnen is al jaren een vaste waarde in Pelt op vlak van Ontwikkelingssamenwerking. Ook de gemeente Pelt droeg in de loop der jaren via projectsubsidies zijn steentje bij om de werking van het comité te ondersteunen. Daarom kwam een Filipijnse delegatie van de Belgische NGO KIYO op maandag 13 juni op visite in het gemeentehuis.

Het was de eerste keer dat er een delegatie van KIYO naar Pelt afreisde. De delegatie bestond uit twee Filipijnse medewerkers van NGO KIYO, nl. Philip Felipe, Lokaal Verantwoordelijke, en Maria Teresa Dominguez, Programmacoördinator. De derde reisgezel was Roger Camps, een lid van SFO (Steunfonds Filipijnen Overpelt). Roger werkt nu al bijna 20 jaar in de Filipijnen, waarvan de laatste 6 jaar voor de voor de NGO, waar het Peltse Steunfonds (SFO) nu ook al 6 jaar intensief mee samenwerkt. Roger: “Al in 1983 startten enkele Overpeltse enthousiastelingen een campagne om de armste boeren bij te staan. Hun eerste actie leverde 400.000 frank op, of 10.000 euro.” 

De delegatie werd ontvangen in het gemeentehuis door schepen van Mondiaal Beleid Marc Geerts. In bijzijn waren ook een tiental leden van de Peltse Mondiale Raad en het Steunfonds Filipijnen. Roger Camps en zijn twee Filipijnse collega’s spraken kort de aanwezigen toe om de succesvolle samenwerking met SFO en de gemeente Pelt toe te lichten. Hun bezoek gaf hen de kans om hun overzeese partners beter te leren kennen. “Zo’n ontmoeting kan enkel de samenwerking versterken”, klonk het ook bij het Peltse Steunfonds.

De NGO KIYO focust op jongerenwerk in de Filipijnen en andere partnerlanden. Ze versterkt lokale jeugd die opgroeit met een economische en sociale achterstand en komt op voor hun rechten. De technische opleidingen die men aanbiedt worden aangevuld met live skills waardoor de jeugd weerbaar wordt gemaakt en o.a. kritisch leert omgaan met media.

Meer info https://www.kiyo-ngo.be/