De gerestaureerde Napoleonsmolen is jarig

HAMONT-ACHEL – In het Pinksterweekend van 1977, nu precies vijfentwintig jaar geleden, werd de Napoleonsmolen van Hamont feestelijk ingehuldigd na aankoop en restauratie door de stad Hamont-Achel.  Vanwege dit jubileum werd in april reeds een splinternieuwe fietsroute in gebruik genomen met de naam Heggemuldersroute. Op zondag 26 juni is er een speciale open deur van 10 tot 17 uur. Deze zondag is tevens Limburgse open molendag. De Heggemuldersroute, met veel info en beelden over de Napoleonsmolen en De Tomp kan u vinden op De ErfgoedApp van Faro en is gratis op je smartphone of tablet te downloaden via Google Play of de App-store. Behalve de Heggemuldersroute vind je in deze app ook de Watermolenroute, de Grensmolenroute, de Kempenmolenroute en vele andere wandel en fietsroutes rond monumenten. De tocht is uitgezet op het fietsknooppuntennetwerk en doorkruist het gevarieerde landschap en het groene buitengebied van de Haarterheide, de Lozerheide en het Langbosch. De route voert ook langs het Kanaal Bocholt-Herentals en de Zuid-Willemsvaart; twee waterwegen die het landschap doorsnijden. De typische Kempense heide zal je tijdens deze, ook landschappelijk mooie tocht, regelmatig begeleiden. Iedereen is van harte welkom op de open deur van de molen op zondag 26 juni tussen 10 en 17 uur. Om 11 uur zal de burgemeester twee nieuwe infoborden onthullen aan de poort van de molen en de molen opnieuw op gang trekken voor de volgende 25 jaar. Belangstellenden kunnen de molen bezoeken en er wordt doorlopend olie geslagen. Bakker Knapen is aanwezig met zijn mobiele bakoven en bakt echte Limburgse vlaai. Om half drie geeft de fanfare van het Lo een serenade.

Namens Harry, Harrie, Evert, Wouter, Johan en Theo.