Concert De Achelse Orgelvrienden

ACHEL – Op zaterdag 2 juli om 20.15 uur begint in de Kerk van Achel-Centrum een zomerconcert met als titel: “Fandango’. Het concert met muziek van onder meer J. Verdin, A. Soler en D. Scarlatti wordt gebracht door Bart Verheyen (orgel) en Nina Pérez  (flamencodans).

Bart Verheyen is zowel als pianist, organist en componist actief in de internationale muziekwereld. Naast vele meestercursussen kreeg hij zijn opleiding als musicus in Brussel en Antwerpen en vervolmaakte zich in Luzern. Hij is  te horen op diverse podia als solist of in combinatie met solisten en orkesten. Momenteel is hij docent aan het Antwerpse conservatorium en leraar piano aan de academie van Borgerhout. Nina Pérez zette haar eerste danspasjes op 4-jarige leeftijd in het zonnige zuiden van Spanje. Sindsdien groeit ze op in de muzikale flamencowereld van haar ouders en ontdekt ze haar eigen talenten. Om zich te vervolmaken trok Nina naar Sevilla om flamenco te studeren bij “Acadamia Manuel Betanzos”. Ondertussen legde ze vele contacten en voegt Nina Pérez zich regelmatig bij professionele gerenommeerde artiesten uit Spanje. Bart en Nina brengen een intens en spetterend programma met Spaans getinte orgelmuziek. De toegang bedraagt 10€. Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen. De organisatie is in handen van Concertwerkgroep De Achelse Orgelvrienden in samenwerking met het stadsbestuur Hamont-Achel. Meer Info: deachelseorgelvrienden@gmail.com

Foto Nina Pérez