OKRA Grote-Heide fietst naar Postel

GROTE HEIDE/POSTEL – Eindelijk kon na 2 jaar weer een dag fietstocht doorgaan voor de leden van OKRA Grote-Heide. Het werd een fietsritje naar Postel. Om 10.00 uur stonden 14 enthousiaste fietsers klaar aan de kerk van Grote-Heide. De zon was van de partij met af en toe een wolkje ervoor. Gerrit en Jackie namen de fietsers in hun zog mee langs rustige fietswegen. Na één uurtje fietsen werd even gepauzeerd en kregen de fietsers bezoek van een hond op hun rustplek. De onverwachte bezoeker liet zich volop aaien en zorgde voor een deugddoende blikken bij de fietsers. Terug de fiets op, er kwamen meer en meer dreigende wolken aan de hemel en af en toe een drupje regen. Er was een tweede pauze voorzien omdat we anders te snel in Postel zouden zijn en even later gingen de hemelsluizen open, gelukkig konden we schuilen onder een afdak. De hemel klaarde uit, maar voordat we terug op de fiets sprongen voorzagen de meeste deelnemers zich van regenkleding. Enkelingen hadden niet op regen gerekend en vertrokken vol goede moed richting Postel. Even later gingen de hemelsluizen voor een tweede maal open met goede douche voor iedereen. Bij aankomst in Postel klaarde de hemel opnieuw uit. In de Klothoeve genoten we alle van een lekkere maaltijd en de nodige tijd om onze kleren te laten drogen. Ondertussen was de zon door de wolken gebroken en bleef ons tot bij thuiskomst. De terugtocht werd om 14.30 uur aangevat langs een andere weg langs het kanaal. In Lommel aan de Meerpaal werd er halt gehouden voor een koffie en een heerlijk ijs. Er werden reeds plannen gemaakt voor een volgende dagtrip in 2023. De laatste kilometers richting Grote-Heide werden vlot afgewerkt.