Wishful Singing & Aart Bergwerff

WEERT – Op 26 juni om 15.00 uur komt de publieksfavoriet van Simeon ten Holt, voor orgel en vrouwenstemmen in een unieke ruimtelijke setting, namelijk Franciscus Huis Weert.  Canto Ostinato van Simeon ten Holt is bij uitstek een meditatief stuk. Elke uitvoering is uniek. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerders. Aart Bergwerff maakte een arrangement speciaal voor orgel en de vrouwenstemmen van Wishful Singing. De zangeressen bevinden zich tijdens de uitvoering tussen het publiek. Bezoekers kiezen zelf een stoel of matje in de ruimte en kunnen tijdens het concert een slaapmasker dragen om zo dit ruimtelijke effect nog sterker waar te nemen. Kaarten en meer informatie: www.wishfulsinging.nl/concertagenda.

Canto Ostinato staat al jaren in de top 10 van de jaarlijkse Klassieke Top 400 van Radio 4. Simeon ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu gearrangeerd voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk. Wishful Singing en Aart Bergwerff gaven deze versie van de Canto Ostinato samen uit op cd.

Aart Bergwerff is een gedreven en veelzijdig musicus. Hij houdt van spannende en avontuurlijke programmering en heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire en zoekt anderzijds graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk te Breda, hoofd-vakdocent orgel Rotterdams Conservatorium (Codarts) en veelgevraagd gastorganist.

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In 2021 ontwikkelden de zangeressen het programma Zing je Sterk, waarin zij Long Covidpatiënten met zang- en ademoefeningen ondersteunen bij hun herstel.