sv Budel gedegradeerd

BUDEL – sv Budel heeft in de nacompetitie het onderspit moeten delven tegen ODC, waardoor het is gedegradeerd  naar de 4e klasse. In een meer spannende dan goede wedstrijd kwam Budel al snel op achterstand, maar Thijs van Geldrop bracht Budel in de 20e minuut met een bekeken schot weer op gelijke hoogte. ODC hanteerde vooral de lange bal, waar Budel het toch meer probeerde te voetballen. ODC kreeg een paar grote kansen, maar keeper Luuk Smolenaers (JO19-1) bracht steeds voortreffelijk redding. Na rust hetzelfde spelbeeld, en het duurde tot 10 minuten voor tijd dat er weer gescoord werd, Rik Bogers mocht aanleggen vanaf 11 meter , nadat Jasper Beerten in de 16 was neergehaald. Rik schoot de penalty hard binnen. Even later kreeg een speler van ODC na natrappen rood, en leek de buit binnen voor Budel. Maar in de allerlaatste minuut toch de gelijkmaker van ODC, een scrimmage voor doel werd van de doellijn gehaald door Jelle Martens, maar volgens de grensrechter was de bal de doellijn gepasseerd. Een flinke opdoffer voor Budel. De verlenging volgde, waarin niet werd gescoord. Dus moesten penalty’s de beslissing brengen, en deze werden door ODC beduidend beter genomen dan door de oranje hemden. Een flinke dreun voor sv Budel, die nog wel even zal blijven hangen. Na de zomerstop maar weer met frisse moed er vol tegenaan, met een nieuwe trainer, en een paar jonge talenten van JO19-1 die overkomen zal er alles aan gedaan gaan worden om zo snel mogelijk terug te keren naar de 4e klasse.