MBV Budel in halve finale Duitse Pokal

BUDEL – Met een overwinning op MBC Kierspe heeft MBV Budel zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de halve finale van de Duitse Pokal. Net als bij het voetbal, kent de Duitse motoballcompetitie bekerwedstrijden (Pokal), waarbij alle teams, zowel uit de Noordduitse als uit de Zuidduitse competitie middels loting tegen elkaar spelen. Afgelopen zaterdag moest MBV Budel het opnemen tegen MBC Kierspe. De uitwedstrijd werd door MBV Budel al gewonnen met 2-0.  Bij een temperatuur van meer dan 30 graden ging de wedstrijd van start. Al meteen bij de aftrap lieten de spelers van MBC Kierspe zien, dat ze nog niet alle hoop verloren hadden en schoten de 1-0 binnen. Een doelpunt van Miel Looijmans vanaf de daaropvolgende aftrap verkleinde die hoop alweer aanzienlijk. Langzaam vergrootte Budel de druk op het doel van Kierspe en met doelpunten van achtereenvolgens, Stan Looijmans, Miel Looijmans en Carlo van Geldrop, die een afgekaatste bal vakkundig in het doel van Kierspe werkte, werd de pits opgezocht met een voorsprong van 4-1. Deze voorsprong werd in de tweede manche uitgebreid naar 6-1, door treffers van Miel Looijmans en Stan Looijmans. In de derde manche kwam MBC Kierspe enigszins terug en bracht de stand op 6-2. Doelpunten van Carlo van Geldrop en Stan Looijmans, vergrootten de voorsprong echter naar 8-2. Nadat Stan Gielen een groene kaart had gekregen, maakte MBC Kierspe gebruik van het veldoverwicht en scoorde 8-3 en even later na een uitbraak werd de achterstand teruggebracht naar 8-4. Een mooi schot van Kenny Houben ketste af op de paal. Carlo van Geldrop had meer succes en bracht de stand op 9-4. Carlo werd even later met een gele kaart vijf minuten van het veld gestuurd, omdat hij een doorgebroken speler van Kierspe in het zestienmeter gebied blokkeerde. De penalty, die Kierspe mocht nemen, werd echter door Chris Aikens gepareerd. In de vierde manche veerde Kierspe nog een keer op met een doelpunt, waarna Carlo van Geldrop en Sven Neijssen ieder met een doelpunt de eindstand van de wedstrijd op 11-5 bepaalden. Met deze overwinning staat MBV Budel in de halve finale van de beker. De andere halve finalisten zijn Taifun Mörsch, Puma Kuppenheim en Comet Dürmersheim, allemaal teams uit de Zuidduitse competitie. Wie de tegenstander wordt van Budel en wanneer de wedstrijden worden gespeeld, moet nog middels loting worden bepaald. Voor informatie hieromtrent kunt u terecht op www.motoball.de. De volgende thuiswedstrijd is, zaterdag 16 juli om 18:00 u. Tegenstander is dan MSC Philippsbourg.  MBV Budel hoopt ook dan weer veel supporters te mogen begroeten in de motoball arena aan de verlengde Schoordijk te Budel.