Schut van Buul naar Bondsschuttersfeest 

BUDEL / GRATHEM – Op het 393e Bondsschuttersfeest op 19 juni te Grathem, waaraan 21 schutterijen deelnamen, heeft de Schut van Buul prima prestaties geleverd. Om 12.15 uur waren de solisten Cas Gerits en Niels Raaijmakers  aan de beurt om hun muziekstuk te spelen voor de jury. Zij behaalden met respectievelijk 81 en 84 punten beiden een eerste prijs. Daarna was het de beurt aan de drumline om hun Cadences nr 2 aan de jury en het publiek te laten horen. Met een kleine bezetting werd er met een eerste prijs een mooie beoordeling gescoord. Erik Willekens behaalde als Tambour-maitre een 4e plaats: ook een prima resultaat.

Daarna was er de optocht met defilé door het dorp. De leerlingen in opleiding liepen ook mee, eentje met het bord van de vereniging en de anderen ieder met een vlag. De beloning was de eerste prijs voor het mooiste geheel. De leerlingen deden ook mee met het jeugdschieten met de windbuks, hetgeen sommigen al heel aardig lukte. Hierna was het de beurt aan de grote schutters. Zij waren goed op dreef. Na 6 schiet rondes kwamen zij op een mooie 4e plaats terecht. Deze uitslagen geven goede moed om naar het naderende OLS toe te werken. Daarom welgemeende felicitaties aan alle leden. Tot bij het Oud Limburgs Schuttersfeest in Meijel op 3 juli aanstaande.