Zurrik Kermis, dè moede mèj máke! 

SOERENDONK – Vanaf zaterdag 25 juni tot en met dinsdag 28 juni strijkt de jaarlijkse kermis neer in Soerendonk. Dit jaar zijn er weer heel wat attracties, gezellige terrasjes en nieuw deze keer is de grote tent waar verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd zullen worden! 

De werkgroep Zurrik Kermis heeft de hoofden bij elkaar gestoken en zijn dit jaar met een gloednieuw concept gekomen. “Samen met de horecagelegenheden in Soerendonk hebben we beslist om dit jaar een tent te plaatsen op het kermisterrein waar verschillende jeugdactiviteiten zullen plaatsvinden en waar men op het terras  een drankje nuttigen,” aldus de werkgroep. “De aanleiding hiervoor was het ontbreken van de autoscooter dit jaar op de kermis. Maar niet getreurd, want er komen natuurlijk wel veel andere attracties op de kermis te staan en we hebben enkele nieuwe activiteiten zoals de ‘Zurrikse Sjoel kampioenschappen’ en de Formule 1 simulatoren.” Om dit alles te organiseren en in goede banen te leiden ging de werkgroep op zoek naar helpende handen, in welke vorm dan ook. En die hebben ze gevonden! “Niet enkel financiële hulp heeft zich aangeboden, maar we kunnen ondertussen rekenen op meer dan 40 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om van Zurrik Kermis 2022 wederom een groot succes te maken!” 

Attracties en Kermisprogramma 

De kermisattracties worden wederom opgesteld op het Jan Maasplein en de Dorpsstraat. De kermis bestaat uit het Lunapark, Vulcano Power, Grijpkranen, Schietsalon, Draaimolen, Pusher, Snoep en Suikerspin, Lijntrekspel, Gebakkraam, Vuilnisbakkenspel, Visverkoop, Snackbar en IJsverkoop. 

Op zaterdag om 19.00 uur wordt de kermis officieel geopend door burgemeester Van Kessel en wethouder Hennie Driessen. Tijdens deze opening zullen ook de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van de kleurwedstrijd en de TikTok challenge. De kinderen kunnen hierbij kaarten voor de sjimmy, strippenkaarten voor alle attracties en kermisgeld winnen. Op zaterdagavond is er in de tent een optreden van de Confetti Ravers. Zij zullen de tent op z’n kop zetten met hun feestmuziek.

Op zondagmiddag is het gezellig terrassen met de hele familie met muziek van DJ Tommeke. ’s Avonds komt DJ Thijs langs met zijn muziek die ons terugbrengt naar de jaren 70, 80 en 90.

Maandagmiddag, van 15.00 tot 19.00 uur, zal de jeugd van Zurrik gaan uitmaken wie de Max Verstappen van Zurrik wordt. In de tent zullen 4 race-simulatoren staan waar de jeugd onderling tegen elkaar kan racen op de formule 1 circuits. Ook aan de jongste jeugd is gedacht want Bella Ballon komt de mooiste balloncreaties maken. Bovendien kunnen de kinderen zelf ook proberen om zo’n mooie ballon te maken. 

Op dinsdagmiddag is er voor de basisschoolleerlingen een Sjoelwedstrijd in de tent. In 2 categorieën zal er worden gestreden om de beker van ‘Sjoelkampioen van Zurrik’. Deze wedstrijd gaat door tussen 16.00 en 18.00 uur en wordt gepresenteerd door niemand minder dan het lokale talent van Zurrik: Arian Compen. 

Op maandag en dinsdag is de tent uiteraard ook geopend voor een heerlijk drankje. De tent op het Jan Maasplein is iedere avond geopend tot middernacht. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan de kermis van volgend jaar! 

Praktische zaken 

Wegafsluiting tijdens de kermis in Soerendonk: in verband met de kermis in Soerendonk zal woensdagmorgen 22 juni tot en met woensdag 29  juni 2022 de dorpskern worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Nabij het pand aan de Dorpsstraat 15 wordt de weg afgesloten voor alle verkeer, waarbij  betonblokken bij de wegafzetting worden geplaatst. Voor de hulpdiensten en de locale bewoners is de bereikbaar gewaarborgd. Het verkeer komend vanuit Maarheeze wordt ter hoogte van de kruising Molenheide/ Heuvel omgeleid via de van Schaiklaan. Het doorgaand verkeer komend vanuit Budel wordt ter hoogte van de kruising Dorpstraat/Kruisstraat omgeleid via de Kruisstraat en de Heuvel richting Molenheide. De hulpdiensten hebben toegang tot het kermisterrein. Mogelijke overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Hiervoor worden diverse verkeersmaatregelen getroffen.