Achelse schutterij presenteert uniek koningszilver tijdens Antoniusprocessie

ACHEL – Zondag 19 juni om 11.30 uur trok de jaarlijkse Antoniusprocessie door Achel-Centrum. Een jubileumjaar omdat alles in het teken staat van 200(+2) jaar Antoniusverering 1820-2020 in Achel. Door de Covid-19 pandemie had de viering in 2020 moeten plaatsvinden. Voor Schutterij Sint-Anna Achel vzw heeft haar deelname aan de Antoniusprocessie een speciale betekenis omdat ze voor de eerste keer het eeuwenoud koningszilver van de vroegere schutterij Sint-Anna aan het publiek presenteerde. Het oude koningszilver, bestaande uit een zilveren koningsvogel en vier zilveren schilden uit de 17de en 18de eeuw – kwam onlangs in bezit van de schutterij die heropgericht werd in 2003. Aan het rustaltaar in het Catharinadal liet de schutterij naar aloude traditie haar nieuw vaandel en koningszilver zegenen.