Judogoud voor Milan en Fenne in Venray

HAMONT – Afgelopen weekend was in Venray voor de 47e keer het internationaal jeugdjudotoernooi. Een toernooi dat bekend staat als sterk toernooi met ruim 1600 deelnemers uit meer dan 20 landen. De prijswinnaars worden beloond met een supermooie medaille. Fenne Peeters uit Hamont kwam als eerste in actie. Dat was op zaterdag. Fenne kwam uit in de klasse tot 36 kg bij de meisjes onder 15 jaar. Fenne stond sterk te judoën en versloeg onder meer in de halve finale de Belgische kampioene. In de finale won ze vlot van de Nederlandse Nijhuis. Op zondag kwam haar broer Milan in actie in de klasse tot 46 kg bij de U18. Milan ging goed van start en won in de voorronde makkelijk z’n wedstrijden. In de halve finale won hij van de Waal, Nagy. In een zeer spannende finale met aanvallen van beide judoka’s wist Milan in de “Golden Score” de winst naar zich toe te trekken en won van een andere Waal, Gabriel Hamelrijck. Zo eindigde beide judoka’s van Sportschool van de Pol, op het hoogste ereschavot. Proficiat!

Foto Fenne en Foto Milan