Sluit je zaterdag aan bij de meewerkdag van Herenboeren De Groote Heide?

REGIO – Herenboeren De Groote Heide in Soerendonk organiseert aanstaande zaterdag weer een meewerkdag. Op de boerderij gaat een groep vrijwilligers aan de slag om allerlei klussen te klaren denk aan onderhoud, onkruid wieden en nieuwe groenten zaaien.
 
Op zaterdagochtend 2 juli gaan vele vrijwilligers aan de slag op landgoed de Baronie van Cranendonck. Dit in navolging van de waardevolle meewerkdag in maart eerder dit jaar en de meewerkdagen in 2021. Eerder dit jaar plantten we bijvoorbeeld veel uien en boontjes gepland en werden de 2500 fruitbomen bemest. Deze bomen werden in april 2021 tijdens twee meewerkdagen ook met een grote groep vrijwilligers neergezet op een meewerkdag. Deze keer zal de nadruk liggen op onkruid wieden. Herenboeren De Groote Heide gebruikt namelijk geen gif bij het produceren van groenten en fruit en daardoor is onkruid wieden een belangrijke en terugkerende taak.
 
Vind je het leuk om een steentje bij te dragen aan Herenboeren De Groote Heide? Heb je zin om op deze manier kennis te maken met het concept Herenboeren? Kom op zaterdag 2 juli naar de boerderij op Cranendonck 11 Soerendonk of meld je aan via [email protected] Uiteraard zijn niet-leden ook van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken! De activiteit start aanstaande zaterdag om 10 uur met koffie en thee en rond 12.30 uur sluiten we af met soep en broodjes. Eind augustus volgt de derde meewerkdag van dit jaar.
 
Wat is een Herenboerderij?
Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf van 15 tot 20 hectare groot. Een coöperatie van maximaal 500 ‘monden’ heeft samen een boer (of twee) in dienst die het eten produceren dat de leden willen eten met zo min mogelijk voedselverspilling. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, eieren en vlees van runderen, varkens en kippen. Vanzelfsprekend eten de Herenboeren met de seizoenen mee en is de oogst weersafhankelijk. Kortom, een bijzondere en eigentijdse vorm van duurzaam in je eten voorzien. Meer weten? Kijk online op https://degrooteheide.herenboeren.nl of kom echt rondkijken en laat je inspireren bij het landgoed de Baronie van Cranendonck (adres: Cranendonck 1 te Soerendonk in de nabije omgeving van het kasteeltje). Lid worden kan eveneens online via https://degrooteheide.herenboeren.nl/contact/ of vraag om een inschrijfformulier bij de rondleiding.