Soulex Kampvuursessie 2022

BUDEL – Zaterdag 2 juli staat de nieuwe editie van de Soulex Kampvuursessie op het programma. Muziekvereniging Soulex heeft drie geweldige artiesten weten te strikken om de bezoekers te voorzien van een heerlijke avond vol muziek. Muziekliefhebbers kunnen genieten van Louime, Robin Borneman en The Rumble Roussers.  

Louime  
Krachtige melodieuze warme stem, beschrijft singer-songwriter Louime maar al te goed. Haar stem wordt vergeleken met Selah Sue en is geïnspireerd door Will and the People, 4 Non Blondes en Amy Winehouse. Een combi van pop, reggae en folk.

Louime heeft op verschillende podia gestaan zoals het Bevrijdingsfestival in Utrecht en Tivoli Vredenburg. Optreden zit in haar genen, zo bleek tijdens de talentenjacht ‘Holland’s Got Talent’ in 2009 waar ze op de zesde plaats eindigde. Na verschillende bands werkt ze nu hard aan haar eigen pad. In mei 2019 bracht ze haar eerste debuutsingle uit: “Hey now” en werkt nu aan haar nieuwe single.

Robin Borneman
Robin Borneman is een uitzonderlijk getalenteerde singer-songwriter. In de afgelopen jaren heeft Borneman met zijn verhalende muziek een enthousiaste en trouwe schare fans om zich heen verzameld.  Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooit Robin zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Hoewel muzikaal duidelijk één geheel, hebben de drie delen ieder een eigen karakter. De trilogie is met zijn eigen band én met behulp van bevriende muzikanten uit de band Navarone, opgenomen in de studio van 

Wouter Budé.  Voorafgaand aan de Folklore trilogie brengt Robin in eigen beheer maar liefst zes albums uit. Landelijke aandacht krijgt hij met het zesde album ‘Home’ (2012). Daarvan wordt bij een groot aantal winkels in het land evenveel of zelfs meer exemplaren verkocht dan veel gerenommeerde bands: een nieuwe folk/roots ster was geboren.  

In 2013 wordt Robin, via een Tom Waits cover, opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadion shows op rij voor gemiddeld 20.000 bezoekers per concert.  Na de voltooiing van de Folklore Trilogie begint Robin in alle rust te werken aan nieuwe muziek. In deze nieuwe periode is Robin ook op de Nederlandse TV te zien. Eerst in het tv-programma “I Can See Your Voice”. Zijn deelname daaraan is zo indrukwekkend dat Talpa Robin in 2021 uitnodigt mee te doen aan het succesvolle SBS 6 tv-programma ‘We Want More”, waarbij hij zelfs de hoofdprijs in de wacht weet te slepen. 

The Rumble Roussers
“We don’t write biographies, we play Rock‘n’Roll”. Deze in 2012 opgerichte band, bestaande uit Arjan, Harry en Wilfred spelen 50’s/Revival/Neo Rock’n’Roll, Rockabilly, Surf, Blues & Country! Bekende en onbekende classics van weleer. Eigenwijs, ruig met een moddervette sound.  Wat te verwachten? O.a. Eddie Cochran, Carl Perkins, Gene Vincent, Billy Lee Riley, Link Wray, Johnny Cash, Roy Orbison, Crazy Cavan, Go Cat Go, Dick Dale, The Paladins en nog veel meer… Vorig jaar stonden deze heren ook al op de Soulex Kampvuursessie. Ze wisten er zo’n geweldig feest van te maken, dat ze gewoon nog een keer komen!

De Soulex Kampvuursessie 2022 is zaterdag 2 juli vanaf 20 uur op het terras van het Zuiderpoortcafé aan de Sportlaan 7 te Budel. De toegang is gratis.