Kamerleden brengen werkbezoek aan Cranendonck 

CRANENDONCK – Op maandag 4 juli brengen enkele Eerste en Tweede Kamerleden waaronder Joost Eerdmans van JA21 en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging naar Cranendonck voor een werkbezoek. Ze gaan zich persoonlijk laten informeren over het AZC en de overlast die de gemeente ervaart. Burgemeester van Cranendonck, Roland van Kessel, stelde begin dit jaar een noodverordening en veiligheidsrisicogebied in, in de hoop daarmee de overlast te kunnen beteugelen.

De gemeenteraad gaf recent te kennen helemaal klaar te zijn met de overlast en spreekt uit het AZC Cranendonck te willen sluiten op 1 juli 2024, het moment dat de samenwerkingsovereenkomst en de bestuursovereenkomst zullen eindigen. De Kamerleden komen nu persoonlijk de situatie in kaart brengen en  zullen met diverse betrokken partijen in gesprek gaan. Zo zullen ze het AZC en het NS Station Maarheeze bezoeken, maar ook gaan ze in gesprek met o.a. ondernemers, raadsleden en de wijkagent van het AZC. Inwoners van Cranendonck hebben tevens een petitie gestart tegen het AZC en de overlast die hiermee gepaard gaat. Zij zullen deze petitie, die ruim 2.000 handtekeningen telt, overhandigen aan de Kamerleden, Statenleden en later ook aan Staatssecretaris Eric van der Burg. 

Caroline van der Plas – Foto Jos Meusen