Uitstapje Zonnebloem Soerendonk naar Achelse Kluis

SOERENDONK – Woensdag 22 juni is de Zonnebloem Soerendonk met een groep van 27 gasten en 12 vrijwilligers op stap geweest naar de Sint-Benedictus Abdij de Achelse Kluis in Achel. In het mooie rustige natuurgebied op de grens van België en Nederland ligt de Abdij. De bezoekers werden verwelkomd door Staf die uitleg gaf over hoe de Achelse kluis is ontstaan en hoe het in de oorlog verging met de kluizenaren. Na de uitleg was er een rondleiding van ongeveer een uur door de Abdij. De gasten mochten een kijkje nemen in verschillende kamers, eetzaal, bibliotheek e.d.. Na de zeer informatieve rondleiding, die goed te doen was voor rolstoel en rollator, stond de koffie en een lekker stuk vlaai op ons te wachten. Degene die wilde, kon nog een kijkje nemen in de Abdijwinkel en eventueel een souvenirtje kopen. De meesten hadden ook nog wel zijn in een lekker ijsje dat door een Oekraïense dame werd geserveerd. Het was een zeer leuke en interessante middag. De gasten en ook de vrijwilligers hebben genoten van deze leuke middag. Wilt u eens komen kijken bij een activiteit of wilt u meer weten over wat Zonnebloem Soerendonk voor hun gasten doet, neem dan contact op met Sabine Aarts, 0031 495-594156 of 0031 6-30186372.