50 Jarig Keizersjubileum bij Sint Jansgilde Soerendonk

SOERENDONK – Bij het drie jaarlijkse Koningschieten op 18 juni 1972 streden 14 schutters voor de koningstitel maar haalde Jo Feijen met een welgemikt schot voor de derde achtereenvolgende keer de koningsvogel naar beneden. Hij werd hiermee de eerste Keizer binnen het Sint Jansgilde. Jo, een gildeman in hart en nieren, heeft het gilde al die jaren als Keizer vertegenwoordigd, vele jaren samen met zijn vrouw Anneke. En samen vormden ze als Keizerspaar een prachtig geheel met het Sint Jansgilde. In 2020 werd Jo gehuldigd dat hij 70 jaar geleden was ingewijd bij het gilde, dus zeg maar gerust een leven lang verbonden met het gilde. Tijdens de laatste Kringgildedag te Riethoven 6 juni liep Jo nog fier en trots te genieten tijdens de optocht die hij geheel op eigen kracht volbracht.

Het gilde wil haar Keizer dan ook eren met een officiële huldiging op zondag 3 juli aanstaande tijdens een speciaal voor hem georganiseerde middag. Om 14.00 uur zal het gilde hem thuis ophalen en begeleiden naar het gildeterrein aan de Groenstraat 3a te Soerendonk en om circa 14.30 uur zal de huldiging plaatsvinden. Aansluitend zal er een gezellig samenzijn en schietwedstrijd plaatsvinden. Ingestuurd door het Sint Jansgilde Soerendonk.

Foto Keizer Jo Feijen van het Sint Jansgilde uit Soerendonk.