Derby eindigt met kampioenschap!

BUDEL – Op vrijdag 24 juni vond de laatste streekderby plaats van dit badmintonseizoen: BC Maarheeze 1 – BC Budel. Inzet van deze derby was het kampioenschap. Omdat Rian Kramer en Riek Bogers op vakantie waren werd Caroline Kerbusch bereid gevonden om in te vallen. Ook bij Maarheeze moesten er door omstandigheden invallers verschijnen op het badmintonveld.

Er werd met de beide dubbels begonnen. Roy Kissen speelde samen met Bram Hendriks hun partij, want zij hadden (na een eerdere onnodige verliespartij in een andere wedstrijd) wat goed te maken. De 1ste set was wel spannend en werd door de Budelse heren met 17-21 gewonnen. De 2de set was duidelijker voor Budel: 9-21. De dames (Caroline en Monique Szyszka) deden niet onder voor de heren. Ook zij wonnen in 2 sets hun partij met duidelijke cijfers: 9-21 en 13-21.

Hierna werden de singles gespeeld, waar bij dames als eerste mochten beginnen. Het goede gevoel van hun damesdubbel werd meegenomen in allebei de singles. Caroline was echt te sterk voor haar tegenstandster getuige de setstanden: 11-21 en 9-21. Ook Monique had niet veel moeite om haar partij in winst om te zetten. Ook zij was met 6-21 en 14-21 de meerdere in deze partij. Hierna mochten de heren hun single gaan spelen.

Roy had een zware tegenstander. Ondanks zijn goede spel kwam hij op het einde van de sets net te kort: met 21-16 en 21-15 moest hij de felicitaties aan zijn tegenstander geven. Ook Wil van Meijl had een lastige tegenstander. Maar ook maakte hij zelf veel te veel onnodige fouten en sloeg hij zelfs de laatste 5 punten onnodig uit. Dan kun je geen wedstrijd winnen en met  21-16 en nogmaals 21-16 werd hij terecht geklopt.

In de gemengd dubbel partij van hem met Caroline ging het gelukkig wel wat beter en sloeg hij de shuttles beter in het veld. Deze partij werd gemakkelijk in Budels voordeel beslist met 9-21 en 11-21. Monique en Bram speelden een goed 1ste set en wonnen die met 13-21. In de 2de set echter kwamen ze met 11-3 achter te staan. Ze namen even een korte drinkpauze en besloten toen maar als dubbel verder te spelen. Hun tegenstanders wisten niet goed meer hoe daarop te reageren en Budel won daardoor ook de 2de set na deze achterstand met 18-21.

Daarmee werd de eindstand 2-6 in het voordeel voor Budel, dat daarmee KAMPIOEN is geworden in hun klasse. Een prima prestatie van dit team met nieuwkomer Roy Kissen! Volgend seizoen gaat dit team het in een hogere klasse proberen.

Zomerbadminton

Vanaf zondag 3 juli is er weer zomerbadminton in de sporthal van Budel. Elke zondag van 10.00 uur tot 12.00 uur mag iedereen komen badmintonnen. Voor de jeugd tot 18 jaar is dat  gratis, voor de senioren vragen we elke keer een bijdrage van €3. Dus wil je dat eens proberen: kom elke zondagmorgen naar De Zuiderpoort. We gaan daarmee door t/m de laatste zondag in augustus!!

Wilt u meer informatie over badmintonclub BC Budel, neem dan contact op met Ans Goossens (0031 495-494329 / 0031 6-51626817) voor de jeugd of met Wil van Meijl (0031 495-493427 / 0031 6-23255230) voor de senioren. En wil je nog meer nadere en actuele info: kijk dan op www.bcbudel.nl 

Foto van Het kampioensteam van BC Budel 1:

Voorste rij v.l.n.r.: Riek Bogers, Monique Szyszka, Rian Kramer.

Achterste rij v.l.n.r.: Roy Kissen, Wil van Meijl, Bram Hendriks.