Expositie #Heksenjacht open tijdens Bourgondisch Cranendonck

CRANENDONCK – Niet alleen voor het lekkere eten en drinken of voor de live muziek kun je op 10 juli bij kasteeltje Cranendonck terecht. Ook om cultuur te snuiven. Eeuwenoude cultuur welteverstaan! De deuren van het kasteeltje worden speciaal deze dag geopend voor de expositie #Heksenjacht.

Bezoek tussen 13.00 en 16.00 uur de installatie die je op een eigentijdse manier mee terugneemt in het verhaal van de vijf vrouwen die als heks vervolgd werden. De expositie wordt gehouden in de kasteelvilla van de Baronie in Soerendonk. Ervaar de heksenvervolging in woord en beeld. Kasteel Cranendonck was in de zomer en het najaar van 1595 het decor van duistere gebeurtenissen. Binnen kun je alvast een filmpje bekijken van de beleefroute ‘Van kwaad tot erger’ die over een tijd in deze omgeving te ervaren is. Ook zal de korte film “Hazenjacht” vertoond worden. Deze eigentijdse horrorfilm van regisseur Ken van Mierlo werd in Cranendonck opgenomen en laat zien dat heksenjacht van alle tijden is. 

Expositie #Heksenjacht is een samenwerking tussen gemeente Cranendonck, cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers, Beeldentemmers uit Budel-Dorplein, Wauwie uit Soerendonk en de Smederij uit Soerendonk. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de RegioDeal Brainport Eindhoven. De toegang tot de expositie is gratis.