Afsluiting schooljaar Muziekschool Grensland in de Borgh

BUDEL – Zaterdag 2 juli gaat Muziekschool Grensland het schooljaar afsluiten met haar jaarlijkse Zomer Voorspeel Avond in MFC de Borgh in Budel. Naast de afzonderlijke optredens van de koperblazers en klarinetten, zal het accent toch voornamelijk op samenspel komen te liggen. Muziekschool Grensland is van mening dat naast de individuele lessen er ook aandacht moet zijn voor samenspel. Waar men vroeger eerst een paar jaar op blokfluit ging oefenen om daarna op instrument over te stappen is het nu ook mogelijk om te beginnen op instrument, met het doel om binnen een jaar mee te spelen op het podium in een echt orkest. Bij de slagwerkers is samenspel eerder vanzelfsprekend, en de slagwerkleerlingen zullen ook nu een aantal nummers spelen onder leiding van Ries Martens en Twan van Vlierden. Ook de Blazers zullen een aantal nummers samen ten gehore brengen. De laatste weken is er druk gerepeteerd onder leiding van Dennis Lebens om een geheel te smeden van het orkest dat bestaat uit leerlingen die pas een jaartje op instrument spelen en de meer ervaren leerlingen. In totaal zal het orkest uit ongeveer 40 muzikanten bestaan uit de Gemeenten Cranendonck en Hamont-Achel.

De Zomer Voorspeel Avond op 2 juli zal beginnen om 19.00 uur en zal ongeveer rond 20.15 afgelopen zijn. Ouders, Grootouders, Vrienden, Kennissen, en alle liefhebbers van HaFaBra/Slagwerk zijn welkom op deze avond in MFC de Borgh. De toegang is gratis.

De repetitie van het orkest onder leiding van Dennis Lebens.