De Pelter Challenge

PELT – Twee jaar heeft de Neerpeltse Watersport Club (NWC) moeten wachten om de zesde ‘Pelter Challenge’ te kunnen organiseren. Dat is dan vorige vrijdag opnieuw gelukt. Zomaar even 69 ploegen hadden zich voor deze 200 meter ‘grote- botenwedstrijd’ ingeschreven. Dat waren hoofdzakelijk bedrijven uit Pelt en omgeving maar bijvoorbeeld ook het personeel van de Gemeente Pelt. Het biedt een ideale gelegenheid voor een teambuilding- of een personeelsactiviteit. Men kan samen meedoen of supporteren en eten en drinken op de oever van het Pelter kanaal. Het was reeds voor de zesde keer dat deze challenge georganiseerd werd. Eén ploeg had echter dit keer echt wel pech. Dat was de ploeg van CreaFig, een boekhoudkantoor uit Hamont-Achel, omdat hun boot zonk en de acht deelnemers compleet verrast vanuit het midden van het kanaal naar de kant moesten zwemmen. Het blijft immers een spektakelwedstrijd en dat werd hierbij bewezen al was dit de eerste keer in al die jaren. De teams bestaan uit 6 tot 8 personen en namen het tegen elkaar op in grote C-10 boten over 200 meter tussen de passantenhaven en de clubgebouwen van de kanoclub NWC. Het is steeds mooi om te zien hoe zo’n team gezamenlijk de boot in de juiste richting krijgt al is dat niet zo evident. Tachtig vrijwilligers van de kanoclub zorgden dat alles op de juiste manier verliep en daar komt heel wat bij kijken zoals de parkingbegeleiding, de fietsenstalling, de eet- en drinkstanden en uiteraard nog veel meer. De start was die vrijdag om 17.30u zodat de deelnemende bedrijven er hun (bijna-vakantie) weekend mee konden inzetten. De winnaars van deze editie waren de deelnemers van de ploeg ‘The Army’. Dat zijn allemaal soldaten voor de beveiliging van de vliegbasis Kleine-Brogel.