Ehbo St.Joan

SOERENDONK – Op woensdag 22 juni hebben 14 leerlingen van basisschool St. Joan hun jeugd EHBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Hiervoor hebben de leerlingen de afgelopen weken op maandag hun theorie-lessen doorlopen samen met meester Mark. De opgedane kennis werd op woensdag in de praktijk gebracht. Hierbij kregen de kandidaten hulp van negen vrijwilligers die hen leerden wat te doen bij onder andere een tekenbeet, verslikking, het aanleggen van verbanden, een slachtoffer in stabiele zijligging leggen, enzovoorts. Er werd ook geoefend met een reanimatiepop. Speciaal daarvoor wil de school Anneloes Duisters bedanken voor het afnemen van de examens en Harry, Grada, Cindy, Baukje, Toine, Ingrid, Kelly, Tineke en Kim voor hun inzet bij het praktische gedeelte en meester Mark die dit samen met groep 8 voor elkaar heeft gekregen.