Start inwonersgroep AZC: doe je mee?

CRANENDONCK – Het asielzoekerscentrum in Budel houdt de gemoederen bezig. Zo is het voor veel inwoners onduidelijk wat er na 2024 mee gaat gebeuren en zorgt het voor veel overlast en onveiligheidsgevoel in de Cranendonckse dorpen, met name Maarheeze en Budel. 

Veel mensen zetten zich individueel af tegen deze overlast en vanuit de gemeente, het COA en het Rijk gebeurt er weinig. Dit alles leidt tot veel negativiteit en onrust. Een groep initiatiefnemende inwoners heeft nu de krachten gebundeld: “Dit willen wij niet. Wij willen samen aan de slag. Als inwoners. Op een positieve manier, een ander geluid. Wij willen kijken welke denkkracht en oplossingsgerichtheid er in onze dorpen zelf zit. Want we zijn er van overtuigd dat wij samen ons steentje kunnen bijdragen aan een constructieve weg verder. Want die weg gaat verder, in ieder geval nog enkele jaren. Dit gaat dus niet over voor- of tegen asielzoekers, het wel of niet sluiten van het AZC, nee dit gaat over de situatie op dit moment. De overlast en de negativiteit. Laten we aan de slag gaan met waar we nu invloed op hebben, de situatie op dit moment. En proberen die met elkaar te verbeteren. Wij willen oplossingen aandragen waar wij als dorpen in geloven, om de overlast niet toe te laten nemen en hopelijk te kunnen verminderen en het gevoel van veiligheid en verbondenheid te laten terugkomen.” 

Wil je ook bijdragen aan deze Inwonersgroep AZC? Stuur een berichtje naar [email protected] voor meer informatie. De groep komt voor het eerst samen op vrijdagochtend 8 juli om 9.30 uur.