Monastery Garden: een zomer vol activiteiten

HAMONT – De Kloostertuin van Hamont vormt dit jaar wederom het decor voor Monastery Garden. Vanaf Konzjee Afterwork op 8 juli tot en met Hamonttisser op 11 september zal er heel wat te beleven zijn. De werkgroep, bestaande uit vrijwilligers, kijkt er naar uit om met deze tweede editie van Monastery Garden Hamont-Achel weer een zomer lang te laten bruisen! 

“We hebben ondertussen al een stevig programma klaar staan,” vertelt vrijwilliger Rudi Boonen. “We werken opnieuw samen met enkele partners van vorig jaar, maar we hebben ook nieuwe samenwerkingen gevonden waardoor we een nieuw, fris programma kunnen presenteren.”  Wat staat er al op de agenda? De aftrap wordt gegeven door Konzjee Afterwork op vrijdag 8 juli. Vzw De Heren heeft voor deze editie weer een gevarieerd aanbod van drankjes, hapjes en entertainment samengesteld. De ideale manier om de vakantie in te zetten! Op 23 en 24 juli organiseert Beer Vikings een tweedaags bierfestival. Retro Nation organiseert dan weer op 30 juli een outdoor editie met de beste retro, groove en classics. O.a. dj’s Lex & Ciske, Mr. P, Chris en nog veel meer topartiesten passeren die avond de revue. Op 28 augustus is er de Trappist Tasting, georganiseerd door Harmonie St.-Cecilia. En zaterdag 10 september is het tijd voor het zwaardere werk: Rock Monsieur met o.a. de bands Sloper, Funeral Dress en Asvana. Zoals altijd is de entree gratis. De afsluiter van Monastery Garden is Hamonttisser op zondag 11 september. Lokale sport-, hobby- en jeugdverenigingen presenteren zich aan het grote publiek met leuke standjes. Kinderamusement en entertainment op het podium zal hier zeker niet ontbreken! 

Het mooie aan Monastery Garden dat dit programma nog volop de mogelijkheid heeft om uit te breiden. “Klopt,” legt Rudi uit. “Want de werkgroep van Monastery Garden nodigt iedereen uit Hamont en Achel uit om een leuk evenement te organiseren op deze locatie. Dit kan een cantus zijn, een kindernamiddag, een buurt- of personeelsfeest,… Verenigingen, bedrijven en andere initiatiefnemers kunnen aan een aantrekkelijke minimumbijdrage, mits ze goedkeuring krijgen van de stad Hamont-Achel, gebruik maken van de locatie en faciliteiten aan de Kloostertuin. Op die manier willen we Hamont-Achel deze zomer weer helemaal laten bruisen en een gevarieerd programma bieden voor jong en oud!” 

Meer informatie over Monastery Garden, het programma en de mogelijkheden: kijk op de Facebookpagina Monastery Garden Hamont. Via deze pagina kan er ook contact opgenomen worden met de organisatie voor meer info, vragen of het reserveren van de locatie en faciliteiten.