Afsluiting Ekkerloop 2022

BUDEL – Afgelopen woensdag was de laatste en enige Ekkerloop van 2022. Dit was tevens de laatste Ekkerloop. Na 32 jaar heeft de organisatie besloten om met deze opzet van het loopevenement te stoppen. Dit ook vanwege het teruglopen van het aantal deelnemers, vooral bij de langere afstanden. Jammer voor de jeugd want die was altijd goed vertegenwoordigd en dan met name op de 600 meter. In de laatste jaren is het hardlopen vooral gericht op de grotere evenementen en ook de trailruns hebben niet te klagen over deelnemers. Op deze woensdagavond met een hoge temperatuur werd er toch nog strijd geleverd op alle afstanden. Als eerste mochten de meisjes t/m 6 jaar aan hun 600 meter beginnen. Na twee ronden ging Iris Janssen als eerste over de finish gevolgd door Nova Stam en Liz van eerd. Bij de jongens t/m 6 jaar op deze afstand was het spannend tot de laatste meter. Als overwinnaar kwam Tygo Bekelaar over de finish. Jullian Bruijnaers kwam 2 seconden later en na weer een seconde later ging Ruben Thijssen over de finish. Ook bij de meter meisjes 7 t/m 9 jaar was het tijdsverschil minimaal. Yfke Stessens ging in 2.35 min. over de finish twee seconden daarna Doutse Meurkens en weer 2 seconden later Emmelie van Kemenade. Bij de jongens op deze afstand greep Rune Verhees de zege voor Milan de Werdt en Stan Salden. Hierna werden de meisjes 10 t/m 12 jaar weg gefloten voor drie ronden (1000 m.) Op deze afstand ging Nienke Stessens met ruime voorsprong naar de overwinning gevolgd door Niene Meurkens en Evyn Saanen. Bij de jongens 1000 meter ging als overwinnaar over de finish Sem van Rooy in een tijd van 3.40 min. als tweede passeerde Preston in 3.41 min die de sprint verloor van Sem. Cas van Eerd was goed voor een tijd van 3.52 min. Om 19.30 uur werden de deelnemers aan de 3,5, 7 en 10,5 kilometer weggefloten. Op de 3,5 km. was Teun Duisters oppermachtig zoals verwacht van deze regionale topper. Hij liep een prima tijd van 10.39 min. Karel Teunkens was met een tijd van 12.15 min. eerste in de cat. H-45 wat ook een prachtige prestatie is. Tweede was hier Tim Stessent met op de derde plaats Twan van de Weijer. Bij de cat. H45 werd Jeffrey Meurkens (Sponsor J&J van de jeugd) tweede en op drie Mark Fonteijn. Bij de dames passeerde Edith Mathijssen als eerste de finish gevolgd door Dewi Adams en Nathalie Naus.

In de cat. D45 snelde Annemie van Seggelen naar de overwinning voor Gerry Claassen en Dimph Orbon. Dimph is de enige loper die aan alle Ekkerlopen heeft deelgenomen. De 7 km ging bij de heren naar M Gregor gevolgd door Paul van de Ven en Patrick Beerten. Bij de dames ging Ine Slenders als eerste onder het finishdoek door voor Jasmijn Bracke. Op deze afstand ging ook een bekende deelnemer aan de Ekkerloop, Francis Huijsmans, als eerste over de finish. Terwijl Marleen Reijnkens dit deed bij de dames. Als tweede bij de heren cat-45 finishte Geer Hertogs voor Willy Molemans. Carla Beerten werd nog tweede voor Ria Noten die de derde plaats opeiste. Gezien de hoge temperatuur was de animo op de 10,5 km. minder. De jeugdige Ties van Cranenbroek trotseerde de warmte en ging als winnaar over de finishlijn kort gevolgd door Jan Rachubasalah en Koen Beks. Bij de dames won Nicole Schouten. Bij de cat. H45 en D45 waren twee winnaars, dat waren Jan Compen en Marga Groenen die hier mee een prima prestatie leverden. De Organisatie wil alle sponsors bedanken met name Van Hunsel Govers en J&J schilder- en afwerk die ervoor zorgde dat de jeugd gratis kon deelnemen. Natuurlijk een woord van dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om dit loopevenement  in Budel door te laten gaan. Voor de uitslagen en foto’s zie de site www.ekkerloop.nlFoto’s gemaakt door Ton Krabbendam