AK de Smeltkroes op Zomareseravond

MAARHEEZE – Op 20 juni opende de vrije verkoop van entreekaarten voor de cabaret- en muziekvoorstellingen die AK de Smeltkroes organiseert in het seizoen ’22-’23. En met bekende namen als Annick Boer, Edson da Graça, Kees van Amstel én een jubileumvoorstelling verzorgd door Stefan den Ouden en Bram van Goch als Loos Alarm, was het niet verwonderlijk dat de reserveringen als snel binnenstroomden. Maar toch: er zijn nog Cranendonckers die geen kaartjes bestelden… Nóg geen kaartjes? Op de ZoMareseravond die op 15 juli wordt georganiseerd door Poort van Brabant kunnen ze alsnog hun slag slaan!

Het 35e seizoen van AK de Smeltkroes opent op 24 september met Beth & Flo, twee pianistes die in “Niet wat je denkt” op net zo humoristische als virtuoze wijze afrekenen met de conventies van de klassieke concertwereld. Annick Boer, vooral bekend van haar vele typetjes in o.a. de tv-programma’s “Kanniewaarzijn” en “De TV-Kantine”, staat op 15 oktober met haar tweede avondvullende voorstelling “Deze is nog beter” op de planken. De Eindhovense cabaretier Max van den Burg vertelt op 5 november in “Cultureel Erfgoed” over zijn omgang met vooruitgang – en hoe die aan hem voorbij lijkt te gaan. Drie weken later verwelkomt Maarheeze De Meisjes met de Wijsjes, een vocalpop-gezelschap dat in “Moerstaal” Nederlandse liedjes over taal zingt. De eerste seizoenshelft sluit sterk af met Edson da Graça, de slungelige maar energieke Kaapverdiaans-Amsterdamse comedian die je misschien ook wel kent van het programma “Streetlab”. 

Na carnaval wordt de draad weer opgepakt met Kees van Amstel, onder andere bekend van de tv-serie “Klikbeet” en als radiocolumnist, maar die ook al jaren succesvol aan de weg timmert met een avondvullende solovoorstelling! De comedians van Knock Out Comedy Crew gaan op 1 april een avondje stevige stand-up comedy verzorgen, waarbij De Smeltkroes word omgebouwd tot een comedy club. Drie weken later is het de beurt aan muzikant Chris Grem, die een ode brengt aan de ‘guilty pleasure ‘ van miljoenen over de wereld: Neil Diamond. Het seizoen wordt afgesloten met Fabian Franciscus, de autistische cabaretier die van de nood een deugd maakt en zijn absurde kijk op het leven in keiharde humor vertaalt. Tussen al dit landelijk bekende cabaret- en muziekgeweld door speelt op 1 oktober speelt het lokale duo Loos Alarm (Stefan den Ouden en Bram van Goch) de voorstelling “Onvervulde wensen”. Hierin brengen zij hun materiaal dat ze twee jaar lang noodgedwongen op de plank moesten laten liggen, maar dat ze nu met iedereen die daarbij wil zijn, kunnen gaan delen.

Net als bij de vorige editie zal de werkgroep Cabaret & Muziek van AK de Smeltkroes er op de ZoMareseravond weer bij zijn om je alles te vertellen over wat we het komende jaar allemaal te zien gaan krijgen. Dit jaar worden zij daarbij geflankeerd door de werkgroep Jeugd, die elk seizoen vijf speciale en afwisselende voorstellingen programmeren voor kinderen van 4 tot 12 jaar, dit keer zelfs met een heuse kinderopera! Om het extra aantrekkelijk te maken om even langs te komen, kan iedereen die de stand bezoekt deelnemen aan een ludieke prijsvraag, waarbij je kans maakt op vrijkaartjes voor de voorstelling van de Knock Out Comedy Crew. De ZoMareseravond vindt plaats op vrijdagavond 15 juli en start om 18:00 op het terrein naast De Muzenberg (Maarheeze).

Beth & Flo, twee pianistes die in “Niet wat je denkt” – Foto Curly-and-Straight