Hema Volksloop nu al in het teken van het jubileum

WEERT – Zondag 3 juli was weer de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop. De jeugd 1.2 en 2.5 kilometer ging om 09.30 uur van start. Vooraf werden enkele jeugdige lopers gehuldigd. De zussen Fay en Roos Sentjens werden beloond met een medaille voor hun tiende deelname.  Ook waren vandaag meerdere lopers voor de 2.5 kilometer. Onder prachtige weersomstandigheden liepen zij een of twee ronden. De andere afstanden gingen vanaf 10.00 uur van start. De loop heeft veel lopers uit de regio. Er is een vaste kern die ere elke eerste zondag van de maand present is. Tientallen lopers hebben 10, 50, 100 of 200 keer meegedaan. Maar er zijn ook lopers die meer dan driehonderd keer meegedaan hebben. Enkelen hebben meer dan vierhonderd keer meegedaan. Echter we hebben ook elke keer nieuwe lopers en ze komen van heinde en verre. Deze keer hadden we lopers uit Ternat België of uit Nederhorst den Berg. Bijzonder was dat er een Schot uit Edinburgh aan de start stond. Simon Maclean gaf na afloop aan dat hij op een schitterend parcours gelopen had. Hij kwam volgend jaar zeker weer terug. Simon is uiteraard ook uitgenodigd voor 4 september als de 500e loop sinds 1980 plaatsvindt. Want daar moet je natuurlijk bij zijn. De eerstvolgende loop is volgende maand, op 7 augustus. Daar kun je vanaf woensdag 6 juli weer op inschrijven via www.inschrijven.nl. Maar ook op voor de speciale jubileum-loop op 4 september. Als je voor 15 augustus hebt ingeschreven ontvang je op 4 september een jubileum shirt.