Doe mee met de Dikke Banden Race!

MAARHEEZE – Hé, topper! Weet jij al wat jij deze zomervakantie gaat doen? Zwemmen, ijsjes eten, zonnen en… fietsen natuurlijk! Fietsen!? Jazeker, op zaterdag 30 kun jíj de Mijl van Mares winnen! Hoe dan? Nou, door mee te doen aan de Dikke Banden Race. Dat is een fietswedstrijd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar op het échte parcours van de Mijl van Mares. 

Wat is de Rabo Dikke Banden Race?
De Rabo Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets met minimaal een banddikte van 28 mm. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets is, want dat zou niet eerlijk zijn.

Het parcours waarop je fietst is helemaal vrij van verkeer. Je hoeft dus niet op auto’s en brommers te letten. Je moet gewoon zo hard mogelijk fietsen.

Voor wie is de Rabo Dikke Banden Race?
De Rabo Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die in de rest van het jaar geen echte wedstrijden fietsen. Je strijdt tegen leeftijdsgenootjes, er zijn namelijk drie categorieën: geboortejaren 2010-2011, 2012-2013 en 2014-2015.

Hoe kun je meedoen?
Via het inschrijfformulier op www.mijlvanmares.nl kun je je inschrijven. Het is in ieder geval slim als je je vader of moeder het volgende stukje even laat lezen. Roep je ze meteen even? Dan kun jij alvast gaan trainen!

Beste ouders
De Rabo Dikke Banden Race wordt georganiseerd door Stichting de Mijl van Mares samen met de Rabobank. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht! Mocht uw kind die niet hebben dan is die gratis bij de organisatie te leen. Vrijwilligers van de Mijl van Mares zorgen ervoor dat alles goed verloopt. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Het enige dat u zelf hoeft te doen is de kinderen aanmoedigen. Want u komt toch ook?