Milan Peeters Nederlands Kampioen judo

HAMONT-ACHEL – Zaterdag vond het Nederlands Kampioenschap judo onder 18 jaar plaats in Den Haag. Milan Peeters uit Hamont-Achel kwam in actie in de gewichtsklasse tot 46 kg. Zijn eerste wedstrijd won hij zeer vlot binnen 5 seconden van Gitmans. De tweede wedstrijd zat Milan nog goed in het ritme en won overtuigend van Klaassen. Na deze twee wedstrijden zat hij in de halve finale, hierin moest hij het opnemen tegen Zwiers (KenAmJu, Haarlem). Deze wedstrijd was iets lastiger maar won hij na ongeveer 1 minuut, met een armklem. Hierdoor stond de judoka van sportschool Van De Pol (Helmond)  in de finale. De finale tegen Van Buel, controleerde hij al meteen waardoor hij goede grip op hem kreeg. Na een tijdje scoorde Milan al een mooi punt en even later won hij de wedstrijd wederom met een armklem en behaalde zo een mooie eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap judo -18 jaar. Door het behalen van deze titel zal hij komend jaar ook bevorderd worden tot 1e dan (zwarte band), omdat hij nu nog te jong is om deze te mogen dragen.

Milan kon het seizoen niet mooier afsluiten dan met deze titel. Proficiat!