Vier dagen kermisvermaak in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT – Liefhebbers van kermisvermaak, maar ook feestvierders komen van zaterdag 9 juli tot en met dinsdag 12 juli weer helemaal aan het trekken op het Vogelsplein in Budel-Schoot. 

Op het kermisterrein in het dorpshart staan dit jaar onder meer de autoscooters, rupsbaan, draaimolen, grijpkranen, het lijntrek- en bussenspel en de fotoschietsalon opgesteld. Dat geldt ook voor het enveloppenspel van de Hernieuwde Levenskracht. 

Jong Nederland zorgt verder voor een omlijstend kermisprogramma. Dat gebeurt in samenwerking met de kermisexploitanten, de lokale ondernemers en de basisscholen De Wereldwijzer in Budel-Schoot en Sint Andreas in Budel-Dorplein. Waar er vorig jaar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen op het laatste moment een streep ging door het horecaplein, pakt Jong Nederland Budel-Schoot dit jaar weer flink uit. 

Opnieuw wordt een gedeelte van het kermisterrein ingericht met een groot, gedeeltelijk overdekt, terras, met een bar en podium. De kermis wordt zaterdag om 19.00 uur geopend. Dat gebeurt onder meer met een dansact van T-Force. Ook is er een ballonnendrop met veel gratis kermismunten. ’s Avonds zijn er optredens van DJ Siem en de band Hard2get

Op zondag is er vanaf 11.00 uur kermistoepen bij café De Sport. Inschrijven kan vanaf 10.30 uur. De kermis begint om 14.00 uur. Met medewerking van café De Capucijner in Budel wordt die middag de allereerste editie van het Schoots Megapark gehouden. Optredens zijn er van Ronald van der Lee, De Boerenjongens, De Foute Jongens, Auto-dj Jesse en DJ Siem. Op zondagavond wordt het podium vrijgemaakt voor de coverband Steam Sister.

Op maandag vindt onder meer de prijsuitreiking plaats van de kermisknutsel- en tekenwedstrijd. Om 20.00 uur begint Vrienden van Carlo live, met behalve Bonte Carlo ook Schorre Chef en MC Vals, en Immer Hansi.

Dinsdag is er een kermiscadeautje voor de leerlingen van de basisscholen in Budel-Schoot en Budel-Dorplein. Op dinsdagavond zijn er optredens van DJ Frank Groenen en de band Baby Blue. Meer info: schootkermis.nl.

Archieffoto Bart Lijten