Goud voor Nielle in Duitsland

REGIO – Afgelopen weekend nam Nielle van Taekwondo KoryoSports deel aan het Internationaal Bodensee Cup kampioenschap in Duitsland. Een kleine 400 sporters namen deel aan dit toernooi uit een zevental landen waaronder Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Oekraïne. Dit was meteen voor Niele haar eerste wedstrijd met haar onlangs behaalde Zwarte band,1e Dan graduatie behaald op het nationaal Dan Examen.

Om goud te behalen moest Nielle 3 overwinningen zien te behalen. Sinds juni 2022 zijn er nieuwe regels binnen de olympische sport taekwondo: het zogeheten drie-ronden-systeem. De sporter draait drie ronden tegen de tegenstander. Win en verlies je een ronde dan bepaalt de 3e ronde wie de winnaar wordt. Een verschil van 12 punten (pointgap) in een ronde levert meteen winst op en een voortijdige beëindiging van een ronde.

Nielles eerste tegenstandster kwam uit Duitsland. Ze won de partij in 2 ronden.

De twee opponent, Emilia Rucinski, vertegenwoordigt Duitsland op het komend WK eind juli. Naar zij verloor eveneens door twee ronden-verlies. In de finale trof Nielle wederom een Duitse en hier wist Nielle de eerste ronde te beëindigen binnen 160 seconden met een point gap en de 2e ronde in 20 seconden met een point gap. Een eerste plaats is een mooie prestatie en leverde een mooie gouden plak op!