Open stadswandeling in ‘De Biest’ 

WEERT – De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 10 juli een open stadswandeling met als thema ‘De Biest’. Aanvang: 14.00 uur. Onder begeleiding van stadsgids en oud-Biest bewoner Peter Theunissen, wordt er gewandeld langs een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk. Een van de hoogtepunten is uiteraard het vroegere kasteel Nijenborgh van de graven van Horne.  In het onlangs geopende kasteelpark Nijenborgh geeft de gids uitleg over o.a. de recente opgravingen. Andere historische plekken zijn: de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de Aldenborgh (de vroegere kasteelhoeve van de Van Hornes, thans zorgcentrum Hieronymus). Hier zal een bezoek gebracht worden aan de monumentale kloosterkerk en de kloostertuin van de Minderbroeders . Indien de tijd het toelaat loopt de wandelroute ook naar de Biesterbrug en de Zuid-Willemsvaart. De stadsgids geeft hier informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert.  De aanleg van “de kanaal” was ook het startpunt voor de industrialisatie van Weert (o.a. de scheepswerf en de pijpenoven). De wandeling duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen €3 p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). Er wordt om 14.00 uur vertrokken vanaf de Oelemarkt, bij de stadspomp. Aanmelden kan via: info@stadsgidsenweert.nl