Cabaret aan de bosrand 

HEEZE – Comedy bijwonen aan de bosrand van een landgoed of op een boerderij  – deze zomer kan het. Op 17 juli om 14 uur strijkt pop-up openluchtpodium Klapstoelkabaret neer bij Hotel Kapellerput in Heeze. Kapellerput, aan de rand van het natuurgebied Strabrechtse Heide, is een bijzondere plek waar het buitenpodium voor cabaret en kleinkunst deze zomer naartoe reist. 

Op het podium zijn telkens optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie te zien, die bestaat uit cabaretiers die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Zo treden bij Kapellerput cabaretiers Pieter Verelst en Musa op. Ook Kiki Schippers, Anne Neuteboom, Bovenste Knoopje Open, Thijs van de Meeberg, Vlamousse, Luan Buleshkaj, Lonneke Dort en Ramon Chatrer zullen deze zomer bij Klapstoelkabaret te zien zijn.

Het is de derde keer dat Klapstoelkabaret – een initiatief opgericht tijdens coronatijd door Korthals Stuurman Theaterbureau – er met cabaret, spoken word, stand-up comedy en muziek op uit trekt. Het idee voor Klapstoelkabaret is in de lente van 2020, tijdens de eerste lockdown, ontstaan. Door middel van een mobiel podium konden cabaretiers en kleinkunstenaars in de buitenlucht blijven optreden toen de theaters gesloten waren. Het publiek nam zelf een klapstoel mee.

Het concept werd zo omarmd dat Klapstoelkabaret deze zomer terugkeert. Het mobiele podium maakt het mogelijk om cabaret naar unieke locaties te brengen. Gedeeltelijk gebeurt dit in samenwerking met theaters, maar ook plekken waar normaliter nooit theater te zien is, zijn in de speellijst opgenomen. “We brengen het festivalgevoel naar het publiek toe”, aldus Hanneke Braam, creatief producent bij Korthals Stuurman Theaterbureau. “En introduceren zo talentvolle cabaretiers aan een nieuw publiek.”  

Klapstoelkabaret is van juni tot en met september door heel Nederland te zien. Kijk op www.klapstoelkabaret.nl voor de speeldata en tickets. 

Foto: Rob Faas.