Zonnebloem Budel de natuur in

BUDEL – Oh, wat was het een heerlijk weer, vorige week dinsdag. Dat was boffen. Want je zult een wandeling in de natuur maken en dan een stortbui op je dak krijgen. Nee, onze Zonnebloemen hadden het kennelijk verdiend om dit uitstapje naar de Mariahoeve in Leende te maken. Een mooie uitspanning van 225 ha met bossen, vennen, hei, vogels en wild. Er hadden zich drie en veertig leden en veertien vrijwilligers voor dit tripje aangemeld.

Voor diverse deelnemers was dit niet de eerste keer want de Mariahoeve mag door Zonnebloem afdelingen uit het hele land bezocht worden. Voor de nieuwkomers was het een openbaring. We werden de hele dag verzorgd door een echtpaar met hulp van onze eigen vrijwilligers. Bij aankomst was er natuurlijk het kopje koffie/thee met Brabantse vlaai.

Daarna volgde, voor de liefhebbers, een bescheiden wandelingetje via een verhard pad. Zodoende konden rollator- en rolstoelgebruikers meegaan naar een van de vele mooie vennen dat met diverse banken omringd was. Hier werden de fotoshoots van onze sterren gemaakt. Tijdens de lunch, die daarna geserveerd werd, was het wat rustiger in het restaurant want: als de katjes muizen….. Naderhand werden er spellen gespeeld, gekeuveld binnen en buiten en nog wat gezongen, waaronder het Zonnebloemlied. 

Met de diverse auto’s met chauffeur werden de leden weer veilig thuisgebracht.

Hulde aan het zorgzame echtpaar dat dit op vrijwillige basis doet.