Feestelijke 40e editie Bospop lost alle verwachtingen in

WEERT –  Afgelopen weekend vond in Weert de 40e editie van Bospop plaats en wat was het weer een mooi festival. Ruim 25.000 dagelijkse bezoekers kwamen per dag op het muziekfestival af en zagen hun verwachtingen ruimschoots ingelost.  Bospop is het enige festival dat geheel op vrijwilligers draait en het leeft zo in de omgeving dat van personeelskrapte absoluut geen sprake was. De organisatie verliep bijna vlekkeloos en of je nu een heerlijke cocktail bij een paar gezellige oudere dames bestelde of ging voor een koud pilsje, het werd allemaal geserveerd met een lach en duidelijk veel plezier.

Het festival dat zich vanaf begin jaren “80 focust op rockmuziek en klassiekers zag dat het publiek met de line-up meegegroeid was. Grote namen als Sting, Heather Nova en Melissa Etheridge losten de verwachtingen in en bleken nog niets aan populariteit ingeboet te hebben bij de meezingende massa. Die massa ging ook zaterdag uit z’n dak bij het afsluitende optreden van Skunk Anansie, met de immer sympathieke frontvrouw Skin als lichtend voorbeeld. In haar fluogroene pak kwam ze op en tekende voor een energiek optreden, gesteund door haar geoliede band en achtergrondzangeres en niet wars van enkele politieke statements die met de nodige luchtigheid gebracht werden. 

Het was duidelijk dat het niet haar eerste passage op Bospop was, want ze mengde zich al zingend onder het publiek en genoot zelf ook zichtbaar.

Buiten een grote portie jeugdsentiment kon Bospop ook dit jaar weer verrassen met enkele recentere acts, zoals de heerlijke funk van Cory Henry & the Funk Apostles, Son Mieux en Neal Francis. Voor de Dijk was het dan weer hun laatste keer en dat zullen ze gemerkt hebben, want het publiek zong uitzinnig mee met al hun songs.

Bospop is gelukkig nog een knus festival, met een heerlijke relaxte sfeer en een overzichtelijk festivalterrein. Waar alles tegenwoordig groter groots moet zijn heerst op Bospop juist nog een ongedwongenheid en blijft het redelijk betaalbaar.  Deze geslaagde editie smaakt naar meer, dus hopelijk tot volgend jaar 7, 8 en 9 juli.

Foto’s Jos Meusen